View Single Post
Staro 05.09.2021., 15:33   #5426
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Zašto posebna boot particija ?
Pa upravo zato jer je na njoj boot loader / menu.
Za ukloniti xp, makneš stavku iz menu i formatiraš njegovu particiju.
Merge tog prostora susjednoj particiji ide preko spomenutih offline alata.
Ako install radiš kako sam rekao onda ne treba popravljati nestalu stavku, eventualno samo ime.
Za "slova" u svakom os - u slažeš kako trebaš,
meni su Data1 i Data2 isto slovo u oba os - a.
Vidim da voliš "miješati" Program files od dva os - a, nemoj to raditi, neka svaki ima svoje,
posebni kupus može nastati ako staviš recimo XP x86 i W7 x64.
Aha, kužim!
I ne, krivo si me shvatio ... Program Files uvijek držim odvojen, ali ih volim držati u tandemu sa Windowsima kojima pripadaju. Dakle, bilo bi idealno imati Windows & pripadajući Program F na istom disku ili barem particiji.

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Nemreš tak kolega, ja vjerujem da je za tebe w7 optimalan ali vecini ljudi je ipak bolje da su na aktualnom "živom" os-u koji ima support i update-ove

Postoji x razloga zakaj je mudro imati up to date OS, i uglavnom su isti kao i razlozi za "sa XPom se ne ide više na internet u današnje doba" čak i ako skrpaš nekako neki browser koji bude otvaral stranice i dozvolio ti uopce da koristiš internet. Primarno radi security patcheva i slicnog, da danas nađem exploit na w7 taj exploit bude pokrpao mr. nobody, pa onda su tu aktualne verzijama softvera i sličnog koji (rijetko ali desi se i desavati ce se sve više kako vrijem ide) tražer neke pozadinske stvari koje 7ica nema jer nisu bile tada razvijene i brdo toga. Da se razumijemo w10 je bloated do bola i w7 je out of the box bolji sustav od 10tke ali i tome se da doskociti uz malo truda i sloziti w10 da radi slicno kao w7 sa svim benefitima w10

Btw Nikky mudro zbori, njegova varijanta je bolje rješenje. A iz svog tog kupusa možda na kraju ispadne sarma
U ovo ne bih ulazio, ali imam svoje razloge... Radio sam na Win10 više puta (jer sam bio prisiljen), i svaki put sam tražio način da onesposobim online "features" jer mi je išlo na živce što me ovaj stalno "nadgleda", i šalje podatke, statistiku tko zna kome. Welcome to Windows 10, how may we spy on you, today?"
W10 nema čak ni klasični "My Computer", sjećam se glavobolje koliko mi je trebalo vremena da uopće shvatim gdje se pristupa DVD pogonu... Trebao sam čovjeku instalirati Office 2010, a nisam znao ni pokrenuti autorun Ali velim ... ovo je priča za sebe - bolje da ne nastavim dalje jer smo već ionako u debelom off-topicu.
  Reply With Quote