[QUOTE=Trekkie4;3543575Ono što bi se reklo "period", probao sam Win 10 nekoliko puta (na raznim konfama, laptopima i u gostima) i ostao sam zgrožen viđenim, te krenuo objašnjavati ljudima da to ovako "ne može", i da moraju zamijeniti 10-ku sa Win7 ... potpuno ozbiljno

To je i moj službeni stav svima koji me pitaju za tehničko mišljenje, nekakvu nadogradnju ili kupovinu novog kompa. Win7, ništa više ili ništa manje.[/QUOTE]
Nemreš tak kolega, ja vjerujem da je za tebe w7 optimalan ali vecini ljudi je ipak bolje da su na aktualnom "živom" os-u koji ima support i update-ove
Postoji x razloga zakaj je mudro imati up to date OS, i uglavnom su isti kao i razlozi za "sa XPom se ne ide više na internet u današnje doba" čak i ako skrpaš nekako neki browser koji bude otvaral stranice i dozvolio ti uopce da koristiš internet. Primarno radi security patcheva i slicnog, da danas nađem exploit na w7 taj exploit bude pokrpao mr. nobody, pa onda su tu aktualne verzijama softvera i sličnog koji (rijetko ali desi se i desavati ce se sve više kako vrijem ide) tražer neke pozadinske stvari koje 7ica nema jer nisu bile tada razvijene i brdo toga. Da se razumijemo w10 je bloated do bola i w7 je out of the box bolji sustav od 10tke ali i tome se da doskociti uz malo truda i sloziti w10 da radi slicno kao w7 sa svim benefitima w10
Btw Nikky mudro zbori, njegova varijanta je bolje rješenje. A iz svog tog kupusa možda na kraju ispadne sarma