Citiraj:
Autor Alien_200581
Mogu itekako
Ja sam to radio nekad davno sa partition magicom, a w7 mislim da podržava shrink i extned kao standardni feature (10tka podržava sigurno). Ali svakako se da, posebno sa 3rd paty alatima. Sa njima možeš i svakakva dodatna cudesa. Osobno atm najvise koristim EaseUS Partition Master iz ciste lijenosti i jer je free za home use, iako ima hrpa drugih jacih i mocnijih alata za raznorazne ludorije sa diskovima/particijama. Npr. kad sam resajzao na w98 particije samo sam iscupao disk i uštekao ga preko docka na svoj komp i podesio si particije kako sam htio i piknuo ga nazad u w98 mašinu kad je sve bilo gotovo, ostalo je odradio soft. Pol sata drdanja po disku umjesto reinstala windowsa i svih igrica, full zgodno. Ili kad kupis npr veci ssd, 128gb umjesto prijasnjeg 64. Napravis klon ovog malog i extendaš ga na 128. Ili čak obrnuto ako imaš dovoljno slobodnog mjesta po partcijama...
Rekao bih da realno nema nekih posebnih ograničenja, pogotovo kad su u pitanju noviji os-evi tipa xp i w7 koje bi ti koristio. Jedini limiting faktor ti je free disk space na particijama koje smanjujes ili povecavas jer naravno ne možeš se širiti na disk space koji u sebi ima clustere sa podacima jer to ne bi baš dobro završilo za podatke koji su gore 
|
Hvala na informaciji, eto svaki dan naučim nešto novo. U moje vrijeme su particije bile fiksna stvar. Mijenjaj particiju i izbrišeš cijeli sadržaj diska!

Pa mi je to nekako ostalo u glavi, odaberi layout kakvog želiš i tako ostavi ... do sljedećeg remonta ili barem formata.
Nego, jučer mi se "rodila" nova ideja, a kako je vezana uz *ahem* stari
ji hardver, mislim da je mogu ovdje spomenuti. Dakle, rekao sam kako imam dvije Q6600 konfe, zar ne? Jedna ima 8GB DDR2, druga samo 4 jer matična ima samo dva DDR2 utora, pa vrtim setup od 2x2GB DDR 800 ako se ne varam. Stoga, kako jednu Q6600 ploču budem izvadio van, odlučio sam je zamijeniti umjesto ove druge, i time "nadograditi" RAM na 8GB. Isto tako, ovu stariju matičnu kanim izvaditi van i iskoristiti za dijelove - Q6600 bude išao u mali Adison (sleeper), 2x2 DDR2 u jednu treću mašinu za člana obitelji, a ono što ostane (matična i Core2 Duo iz Adisona) budu išli u kutiju i bili rezerva "Justin Case".
Što me dovodi do sljedećeg problema, ali i ideje... Namjeravam napraviti direktni swap, odnosno ploču iz jedne konfe prebaciti u drugi case, ZAJEDNO sa RAMom, procesorom ali i Hyper 212EVO coolerom, da ga ne moram skidati dolje.
Nažalost, to isto tako znači da mi fali cooler za i5, pa sam stavio oglas na tržnicu da kupujem rabljeni Hyper 212 ili 212EVO. Pa ako netko ima nešto za ponuditi neka mi se javi na PP, kao što piše u oglasu. Isto tako, Hyper TX3 koji se trenutno nalazi na drugom Q6600 bude išao u sleeper konfu (Adison broj 4) jer trenutno hlađenje ne zadovoljava tehničke uvjete Q6600, i vrlo brzo bi došlo do pregrijavanja.