Mogu itekako
Ja sam to radio nekad davno sa partition magicom, a w7 mislim da podržava shrink i extned kao standardni feature (10tka podržava sigurno). Ali svakako se da, posebno sa 3rd paty alatima. Sa njima možeš i svakakva dodatna cudesa. Osobno atm najvise koristim EaseUS Partition Master iz ciste lijenosti i jer je free za home use, iako ima hrpa drugih jacih i mocnijih alata za raznorazne ludorije sa diskovima/particijama. Npr. kad sam resajzao na w98 particije samo sam iscupao disk i uštekao ga preko docka na svoj komp i podesio si particije kako sam htio i piknuo ga nazad u w98 mašinu kad je sve bilo gotovo, ostalo je odradio soft. Pol sata drdanja po disku umjesto reinstala windowsa i svih igrica, full zgodno. Ili kad kupis npr veci ssd, 128gb umjesto prijasnjeg 64. Napravis klon ovog malog i extendaš ga na 128. Ili čak obrnuto ako imaš dovoljno slobodnog mjesta po partcijama...
Rekao bih da realno nema nekih posebnih ograničenja, pogotovo kad su u pitanju noviji os-evi tipa xp i w7 koje bi ti koristio. Jedini limiting faktor ti je free disk space na particijama koje smanjujes ili povecavas jer naravno ne možeš se širiti na disk space koji u sebi ima clustere sa podacima jer to ne bi baš dobro završilo za podatke koji su gore