View Single Post
Staro 04.09.2021., 23:12   #5415
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Naravno da moraju Ali particija je logicka podjela a drugi disk fizicka podjela (ti si stalno govorio da hoces da bude xp na odvojenom disku pa sam predpostavio da zelis fizicki odvojeni drive). MBR podrzava ak se ne varam 4 particije a noviji file sistemi i puno više tako da kak god okrenes imaš lufta i mozes to sloziti na tom ssdu bez problema
U pravu si, to sam i želio. Baš zato sam i rekao da bi XP išao na 3., zasebni mehanički hard pa da ga onda u tom slučaju mogu skinuti kad i ako bude bilo potrebe ... jednostavno odspojim HDD i modam boot.ini u single-boot opciju.

Jednom, davno sam imao dual-boot i na drugoj mašini (također Q6600) koja je istina, onda u ono vrijeme bila Pentium 4. Ali kod zadnjeg formata i re-instalacije Windowsa, odlučio sam XP u potpunosti ukloniti jer se nije godinama koristio. Istina, ni ovako ga ne koristim... Baš sam se ulogirao na XP prije dan-dva, i prošao kroz Windows Live Mail, u kojem imam "zarobljene" emailove još iz 2015 godine. Baš poput vremenske kapsule, kako sam ga ostavio tako je i ostao, skupa sa svim podatcima i porukama iz onog vremena

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
U svakom slučaju plan zvuci dobro jedino bih ti preporucio mozda da u startu ne "potrošiš" sav disk odmah nego kreni sa nekim razumnim sajzovima tipa 50gb za XP i 100gb za w7 pa extendaj particije po potrebi, s obzirom da si i sam rekao (a i ja znam da je to tocno iz svog iskustva) da vecina XP stvari radi na w7 pa ce ti vjerovatno 7ica imati vece potrebe za prostorom nego XP
Čekaj, particije se mogu naknadno mijenjati?! Koliko je meni poznato, jedini način za napraviti particiju diska je formatirati hard i izbrisati sve što je na njemu. Ili sam nešto propustio?

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 04.09.2021. u 23:18.
  Reply With Quote