Citiraj:
Autor Alien_200581
Naravno da moraju  Ali particija je logicka podjela a drugi disk fizicka podjela (ti si stalno govorio da hoces da bude xp na odvojenom disku pa sam predpostavio da zelis fizicki odvojeni drive). MBR podrzava ak se ne varam 4 particije a noviji file sistemi i puno više tako da kak god okrenes imaš lufta i mozes to sloziti na tom ssdu bez problema 
|
U pravu si, to sam i želio. Baš zato sam i rekao da bi XP išao na 3., zasebni mehanički hard pa da ga onda u tom slučaju mogu skinuti kad i ako bude bilo potrebe ... jednostavno odspojim HDD i modam boot.ini u single-boot opciju.
Jednom, davno sam imao dual-boot i na drugoj mašini (također Q6600) koja je istina, onda u ono vrijeme bila Pentium 4. Ali kod zadnjeg formata i re-instalacije Windowsa, odlučio sam XP u potpunosti ukloniti jer se nije godinama koristio. Istina, ni ovako ga ne koristim... Baš sam se ulogirao na XP prije dan-dva, i prošao kroz Windows Live Mail, u kojem imam "zarobljene" emailove još iz 2015 godine. Baš poput vremenske kapsule, kako sam ga ostavio tako je i ostao, skupa sa svim podatcima i porukama iz onog vremena
Citiraj:
Autor Alien_200581
U svakom slučaju plan zvuci dobro jedino bih ti preporucio mozda da u startu ne "potrošiš" sav disk odmah nego kreni sa nekim razumnim sajzovima tipa 50gb za XP i 100gb za w7 pa extendaj particije po potrebi, s obzirom da si i sam rekao (a i ja znam da je to tocno iz svog iskustva) da vecina XP stvari radi na w7 pa ce ti vjerovatno 7ica imati vece potrebe za prostorom nego XP 
|
Čekaj, particije se mogu naknadno mijenjati?! Koliko je meni poznato, jedini način za napraviti particiju diska je formatirati hard i izbrisati sve što je na njemu. Ili sam nešto propustio?