View Single Post
Staro 04.09.2021., 22:42   #5413
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Nemoj se bojati SSDa na XPu, već su ti rekli za trim, a sve i da se ne trima, to mu ne bi trebalo bitno smanjiti rok trajanja, nego samo brzinu rada. Svaki SSD ima interni garbage collection i wear leveling i u teoriji može raditi i bez trima.
Evo ti za usporedbu:
Najstariji SSD koji imam doma i još je uvijek u pogonu ima 63k sati rada i po SMART podacima je na 81% zdravlja (po tvornički predviđenom broju ciklusa piši/briši po flashu) i ima dosad ukupno 12TB zapisivanja i 37 TB čitanja. Ali se non-stop pomalo piše po njemu. Tim tempom ne bi se trebao potrošiti još nekih 20-ak godina
Eh, budemo uskoro vidjeli što i kako... Nema smisla sad raditi neke velike planove, jer nit' sam sastavio i5, nit' imam SSD da ga probam i na njemu bootam XP

Ali u teoriji, to bi onda ovako izgledalo ... 2 harda - WD Blue SSD & WD Gold HDD, svaki sa dvije particije. 2x 250GB za SSD i 2x 1000GB za Gold. Prva SSD particija bi bila Win7 i Boot particija, dok bi druga bila WinXP. Prva HDD particija bi bila Program Files & storage za Win7, dok bi druga HDD particija bila storage za XP i/ili sve drugo. U tom slučaju nema smisla dodavati treći disk jer bi samo napravio "gužvu"

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Ma ak bude imao dualboot i vecino koristio w7 onda bi 7ica to potaracala na dnevnoj bazi. Ali cini mi se da kolega želi to imati fizicki odvojeno
To je bila ideja, istina. Uostalom, Windowsi MORAJU biti na različitim particijama, i moraju dijeliti različiti "Program Files", jer u protivnom budem imao opći metež i razna ispreplitanja.
  Reply With Quote