Citiraj:
Autor c-shadow
Nemoj se bojati SSDa na XPu, već su ti rekli za trim, a sve i da se ne trima, to mu ne bi trebalo bitno smanjiti rok trajanja, nego samo brzinu rada. Svaki SSD ima interni garbage collection i wear leveling i u teoriji može raditi i bez trima.
Evo ti za usporedbu:
Najstariji SSD koji imam doma i još je uvijek u pogonu ima 63k sati rada i po SMART podacima je na 81% zdravlja (po tvornički predviđenom broju ciklusa piši/briši po flashu) i ima dosad ukupno 12TB zapisivanja i 37 TB čitanja. Ali se non-stop pomalo piše po njemu. Tim tempom ne bi se trebao potrošiti još nekih 20-ak godina 
|
Eh, budemo uskoro vidjeli što i kako... Nema smisla sad raditi neke velike planove, jer nit' sam sastavio i5, nit' imam SSD da ga probam i na njemu bootam XP
Ali u teoriji, to bi onda ovako izgledalo ... 2 harda - WD Blue SSD & WD Gold HDD, svaki sa dvije particije. 2x 250GB za SSD i 2x 1000GB za Gold. Prva SSD particija bi bila Win7 i Boot particija, dok bi druga bila WinXP. Prva HDD particija bi bila Program Files & storage za Win7, dok bi druga HDD particija bila storage za XP i/ili sve drugo. U tom slučaju nema smisla dodavati treći disk jer bi samo napravio "gužvu"
Citiraj:
Autor Alien_200581
Ma ak bude imao dualboot i vecino koristio w7 onda bi 7ica to potaracala na dnevnoj bazi. Ali cini mi se da kolega želi to imati fizicki odvojeno 
|
To je bila ideja, istina. Uostalom, Windowsi MORAJU biti na različitim particijama, i moraju dijeliti različiti "Program Files", jer u protivnom budem imao opći metež i razna ispreplitanja.