View Single Post
Staro 04.09.2021., 15:36   #5391
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ma sugerirao sam ti to zato jer kupujes 500 GB SSD a planiraš na kompu imate instalacije XP-a i W7 koje sve skupa zajdeno zauzimaju valjda 10-20GB Xp sam po sebi zauzme onak kaj 1.5 -2 gb što je smješno. Pa je po mom mišljenju šteta radi tih par gigabajta koji su 1-2% diska vrtiti os na klasicnom hardu.

A softver i igre koje zauzimaju najvise stavis negdje drugdje ako ti je taj ssd od 500 premalo. Čisto za usporedbu moj bloated w10 sa svim updejtima, i jedno 500 programa za sve i svasta zauzima 102gb ukupno.

Ofc igre su na odvojenom disku. Ja sam svojevremeno imao dve verzija w10 istovremeno na 64gb ssd-u a "game drive" koji je tada bio jos 1TB sata je bio imao na sebi foldere games_1 i games_2 i tamo su bile instalirane stvari za w10_1 i w10_2. Uvjek je filozofija bila "os + softver na najbrži drajv" a igre koje zauzmu tak i tak 90% prostora ukupno negdje posebno. Možda je kriva filozofija dunno

SSD najvise popravlja performanse kad je na njemu OS jer njega ubrza, a drajvovi sa 578 steam instalacija mogu biti i na klasicnim diskovima jer razlika u ucitavanje igre kao igre ce ti unutar par sekunda. Najveci dio kod tog ucitavanja i ulaska u igru tako i tako tu odrade os i ram a sa ovom kolicinom rama neces imati skoro nikakvog ucitvanja osim inicijalno kada se podaci sa diskova trpaju u ram

Edit: Za ovo sa ram diskom, mislim da bi ti bila manje zaje... ipak odvojiti 5GB od tog ssd-a za XP, ali ako je za potrebe znanosti zasto ne probati i tu opciju sa ram diskom

Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 04.09.2021. u 15:41.
Alien_200581 je offline   Reply With Quote