View Single Post
Staro 31.08.2021., 21:46   #9229
picajzlaaa
Premium
Moj komp

picajzlaaa's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Pozz svim cjenjenim kolegama. Molio bih preporuku za nekoliko komponenti.

Naime htio bih upgrejdat komp uskoro (od sada pa do kraja godine), znači nije hića, ali bih volio znati šta da ganjam točno pa kada uleti deal da ubodem. Inače Njemačka mi je blizu tu di živim pa ako imate neki ok shop za preporučiti, slobodno napišite.

Komp trebam u prvom redu za posao, znači video/photo obrada, animacija (PS, Afteri, Blender, rendanje itd). Sekundarno za gejmanje

Ono što imam riješeno za sada je grafa (MSI 1080) i napajanje (Corsair RM650). Sve ostalo šta koristim trenutno ide malome, osim nekih diskova.

Trebam novi proc, matičnu, RAM i kućište (mislim da je to sve). Za diskove ću se sam snaći.

Za proc razmišljam da idem odmah na AMD 5900X ili 5950X ako mi uleti na nekoj akciji ili preko oglasnika sa garom. Nemam pojima koja bi mi matična trebala? Isto tako ne znam koji RAM. Po mogućnosti bih išao odmah na 64GB. Može par preporuka koji brendovi su sada ok i koje specke da ciljam?

Također i kućište, šta je danas ok? Corsair, Be Quiet, Thermaltake? Hoće mi u midi kućište stati veća grafa jedan dan kada budem upgrejdo? Vidim da primaju uglavnom do 36-37 cm.

Puno hvala i svaka preporuka je dobrodošla!
picajzlaaa je offline   Reply With Quote