Strašan si
Dečki, molio bih za jedan tehnički savjet. Malo sam zbunjen kad se krene o pogonima Bottom bracketima itd.
Uzeo sam taj Triban RC120 Disc cestovi bajk i stvarno sam zadovoljan, baš mi je sjeo bajk. Sama činjenica da sam na njemu odvozio 3x više nego na ovom enduro bajku govori u kojem smijeru ide moja amaterska ciklo-karijera.
Nervira me jedino ponekad pogon, jer je na trenutnom zastarjelom taper square bottom bracketu i teškom Shimano turney pogonu se flexa kada nagazim sa iljadu wata i onda chainring struže u prednju mašinicu.
Ciljam zamijeniti pogon sa nekim
Shimano Sora R3000 ili
Shimano RS510 (neki predak Shimanu 105) i za to trebam naranvo novi BB - Shimanow hollowtech II. I ušteda bi bila na težini preko 600g što nije zanemarivo, a i takvi pogoni su puno više "stiff" i manje skloni flexanju.
Shell na rami mi je 68mm i ja sam mislio da mogu najnormalnije ugraditi sve to, međutim onda sam po netu čitao da ima MTB BB-a i Road BB-a koji iako su recimo obje varijante 68mm - nisu iste:
https://bicycles.stackexchange.com/q...er%20the%20cup.
Onda sam negdje na netu pročitao da na ovaj moj bajk ne idu Road BB, jer imam MTB shell na rami? I tu me potpuno zbunilo, jer prema tome mogu nadograditi samo MTB BB-e i pogone, a zapravo je sve 68mm?
Ubacio sam i par slika u attach, čisto da bude jasnije.
Tako da, molio bih asistenciju jer sam skroz zbunjen