View Single Post
Staro 25.08.2021., 09:53   #3495
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
to što pišeš nema logike. ako je bilo vlage kad niste grijali, a ti veliš da se radilo o kondenzaciji zbog razlike u temperaturi zida, čim ste počeli grijati te vlage bi trebalo biti još više jer se razlika u vanjskoj i unutarnjoj temperaturi povećala, a ne smanjila.

čini mi se da i ti imaš drugi izvor vlage, kao i Guls.
Ako mu je krevet bio potpuno naslonjen na zid, iza njega je zid bio najhladniji u prostoriji.
Efekt izolacije zida iznutra.
To je logika.
Isti primjer u stanu koji sam uzeo, jedino gdje se bivšim stanarima skupila plijesan je iza ugradbenog ormara. Grijanje jednostavno ne prodire do zida, na tom mjestu je najhladnija točka i sva vlaga se tu skuplja.
Vlaga koja prodire će najćešće nadići malo boje, gleta ili žbuke na površini.
Ako nema nadizanja, a plijesan se skuplja, onda je jednostavno u pitanju hladna točka. Treba samo vidit zašto je tu hladna točka.
Preporuka ekipi kojoj se plijesan skuplja samo iza namještaja, ormari, kreveti i sl., jednostavno odmaknite od zida 5-10cm, kako bi cirkulirao zrak i zagrijao zid.
Ostale preporuke za rješavanje plijesni stoje, redovno provjetravanje, izolacija izavana, ne sušit veš u kući (odnosno, mi sušimo ali sa uključenim odvlaživaćem), provjetravat nakon kupanja i za vrijeme kuhanja.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je online   Reply With Quote