Small form factor (SFF) buildovi
Pumpa je ustekana u cpu fan header i stavljena manualno da je uglavnom na 50%, tek na visim temperaturama da je digne. je li to ok ideja?
Ventovi od radijtora su sa spliterom ustekani na sys_fan1 header i stavljeno da ocitava cpu temp sensor i po tome slozen nekakav graf da bude tiho. Je li ovo okvirno ok graf setup?
Temperatura CPU u idelu je 50-55 stupnjeva, s tim da je u stanu 29-30.
PSU je dosta topal na dodir, vent ne vrti ispod 300W loada, ali ako dobro googlam cini se da je i temperature controlled osim samim loadom. Nadam se da je tako.
Citiraj:
Many Corsair PSUs feature a “Zero RPM” fan mode. At low loads, the PSU runs cool enough as to not require active cooling. So, in an effort to significantly reduce PSU noise, the fan controller is programmed not to spin the fan. At higher loads and higher temperatures, the fan will start at it’s lowest RPM and gradually ramp up to faster speeds as needed.
|
p.s. blazeni custom kabeli napajanja, ne znam kako bi inace stalo.  -->
Nakon dana ipo slaganja, gustanja i nerviranja, te skidanja i vracanja stvari po 2-3 puta, evo slozene formd t1 konfe. Vecina preuzeta od dukee-a sa nesto novih i starih dijelova.
formd t1
gigabyte b550i aorus pro ax
r7 3700x
ek-aio 240 d-rgb
2x noctua NF-A12x15 PWM
corsair vengeance rgb pro 2x8GB 3200MHz
msi 1060 3gb gaming x
kingston a2000 1tb m2 nvme
kingston a400 480gb sata
corsair sf750
Graficka me ispizdila jer ima sirok ovaj metalni plate di su konektori pa san ga skida i montira odvojeno. Koristen ovaj bracket predviden za 120 mm AIO i u njega zavidan jedan vent. Drugi "visi" jer je samo naslonjen, nisam u zeljezariji i ducanu od vijaka u Splitu nasa M3.5x20 vidu da taj drugi uvidam u radijator. Imam samo M3.5x30 od kulera koji je predviden za 25mm sirok vent. Postoji i bracket za 240 mm AIO ali dodaje jedno 5 mm visine i onda ne mogu bez nasilja zatvorit gornji dio kucista.
Slike na linku: https://imgur.com/a/LnmMMPb
Posto mi je prvi prijelaz u amd tabor jesu ovo ok postavke za ryzen u biosu. Sve auto, samo sam ukljucia xmp profil za ram:
Pumpa je ustekana u cpu fan header i stavljena manualno da je uglavnom na 50%, tek na visim temperaturama da je digne. je li to ok ideja?
Ventovi od radijtora su sa spliterom ustekani na sys_fan1 header i stavljeno da ocitava cpu temp sensor i po tome slozen nekakav graf da bude tiho. Je li ovo okvirno ok graf setup?
Temperatura CPU u idelu je 50-55 stupnjeva, s tim da je u stanu 29-30.
PSU je dosta topal na dodir, vent ne vrti ispod 300W loada, ali ako dobro googlam cini se da je i temperature controlled osim samim loadom. Nadam se da je tako.
Citiraj:
Many Corsair PSUs feature a “Zero RPM” fan mode. At low loads, the PSU runs cool enough as to not require active cooling. So, in an effort to significantly reduce PSU noise, the fan controller is programmed not to spin the fan. At higher loads and higher temperatures, the fan will start at it’s lowest RPM and gradually ramp up to faster speeds as needed.
|
p.s. blazeni custom kabeli napajanja, ne znam kako bi inace stalo. 
Zadnje izmijenjeno od: prileee. 25.08.2021. u 09:45.
|