Citiraj:
Autor Hamm
Kaj je možda netko koristio https://www.mycarly.com/plan/?c=HR&b=vag&n=Skoda za Škode? Zapravo niti nisam siguran koje bi sve "fičure" mogao otključati na octaviji iz 2019 i s opremom style.
Gluposti tipa video dok se vozim ili paljenje maglenki dok skrečem me baš i ne zanimaju.  Eventualno bi bilo cool da se retrovizori malo spuste kad idem u rikverc i tak neke korisne stvari.
|
OBD Eleven. Ja ima mPFL O3.
Konkretno ovo vezano za spuštanje desnog retrovizora kada ubaciš u rikverc postoji mogućnost.
Imaju dva puta do toga.
1. Ako imaš elektrificirano vozačevo sjedište sa memorijom pozicije onda je znatno lakše. Retrovizor ima puno veći hod.
2. Ako nemaš elektrificirano vozačevo sjedište sa memorijom pozicije onda je malo bezveznije rješenje, ali i ono dobro dođe. Desni retrovizor u tom slučaju ima manji hod i povremeno mu se zna desiti da se ne vrati nazad u istu poziciju sa koje je krenuo prema dole.
U mom slučaju je ova druga opcija i uključio sam spuštanje desnog retrovizora kada se ubaci u R. Bude korisno kada se parkiraš baš blizu ivičnjaka. A to što se retrovizor ne vraća uvijek u istu početnu poziciju kompenzuješ ručno i to je to.
Još jedna dobra opcija je "skandinavsko zadnje poziciono svjetlo". Kada ti prekidač svjetala na AUTO modu, poziciona svjetla imaš uključen asamo naprijed (DRL), dok su zadnja potpuno isključena. U slučaju sumaglice i magle si nevidljiv sa zadnje strane što povećava mogućnost da ti se neko instalira zguza.

Kada uključiš opciju "skandinavska zadnja svjetla" onda imaš zadnju poziciju i dok je prekidač u AUTO modu.
Sve zavisi šta imaš od opcija trenutno "otključano" i šta bi ti želio. Kontrola prozora preko ključa, pamćenje nivoa grijanja grijača u sjedištima, broj blinkanja žmigavaca u taster modu, isonemogućavanje start/stop sistema, prepoznavanje znakova ako imaš prednju lane assist kameru i minimalno amundsen infotainment, canton ekvilajzer ako imaš minimalno amundsen infotainment (a ne posjeduješ canton set zvučnika), podešavanje nivoa sušenja kočionih diskova kada voziš po kiši, podešavanje XDSa i još brdo toga. Sve zavisi šta te usrećuje.