Ne zna se kad će bit release van Kine, zasad je plan da ga bude ali postoji mogućnost da ga neće biti uopće. Globalna verzija bi trebala dolaziti sa Snapdragonom 888, ali bez 5G čipa.
---
Eto, ja sam nakon dugo promišljanja uzeo P40P+. Hvala kolegi Maru što mi je otkrio 50MP AI mod, mislim da to ne bi nikad ni probao da nisam tu vidio slike

. Jedino mi nije jasno zašto je u tom modu fov veći nego kad se slika obično...
Za nedostatak GMS-a sam naravno znao, na kraju mi malo toga fali. Gmail riješen preko outlooka (probao prvo bluemail ali nije htio spremati privitke u memoriju telefona iz nekog razloga...). Youtube vanced radi besprijekorno, čak sam se i logirao normalno sa svojim indijskim yt premiumom

Erste aplikacije sve rade normalno i može ih se skinuti na Appgallery, viber whatsup sve ok, sad su podržani i backupi svih poruke/medie kroz hauwei cloud pošto google servisa nema pa je to prije bio problem.
Bolt food, bolt drive, sve je dostupno preko appgallery a uber sam stavio quickapp, huawei sučelje koje u biti pristupa web verziji ali to napravi tako da imaš vizualni dojam kao da si u appu...ako to ima smisla.

Apkpure je odlična stvar, tamo sam skinuo google mape koje rade najnormalnije (jedino se ne može logirati) i još aplikacija kojih nema na appgallery.
Jedino što mi fali su gps tracking aplikacije koje sam koristio (Relive, Wikiloc) jer ovise o google-u. To još nisam našao alternativu, pa ako netko zna nek kaže slobodno.
Što se moba tiče, to je već stariji model i sve se zna ali je pravo čudo kako je napravljen, kako sve dobro radi i kakav dojam ostavlja. 512GB, ultra brzi 3.0 UFS (1400 MB/s sekvencijalni read rate), stvarno odličan samsung ekran, Kirin 990, raznolike kamere....Nekom je taj 10x periskop nebitan ali meni je to odličan gizmo za snimanje, osim Huawei-a jedino ga ima S21 Ultra kojeg sam neko vrijeme razmatrao, međutim dosta je bio skuplji a Exynos verzija koju nam samsung u europi gura ima, nevjerojatno ali istinito, radi dosta lošije slike na periskopskoj kameri od snapdragona. Presudilo je i što u low lightu samsung izgleda žalosno pored P40, još uvijek. Baterija konjska, 5G ima no nije mi to previše bitno.
Zamjerke imam zasad prema širokokutnoj kameri koja bi po meni trebala biti...šira

i zato što mi je jednu fotografiju u uvjetima odličnog osvijetljenja (12h sunce) jako čudno snimio, napravio vodenu bojicu od drveta van fokusa i stavio onaj efekt kad slika izgleda blijedo...ne znam zašto. No okinuo sam samo 40-ak fotografija probnih pa moram ga još proučiti.
Sve u svemu, išao sam na mali rizik zbog svega oko toga što se događalo, ali nisam požalio, naprotiv. Može se bez google-a