View Single Post
Staro 16.08.2021., 22:17   #5154
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Mali update za onaj "broken husk" i frankenjob sa Netvistom

Piljenje je prošlo zadovoljavajuce i sad unutra stane standardno napajanje. Naravno također ni limić od matične nije htio unutra "because IBM reasons" čitaj idemo sve spoje... za 1-2mm tako da sam na kraju imao i sa tim hrpu dodatnog posla (čitaj piljenja i kljaštenja). Na kraju je nekak donekle ušao ali ako nebu htio stajati kak treba leti u smece i bit ce ploca bez limica. Ofc tu nije kraj IBM glupostima jer je također zamišljeno da je mounting ploce izveden tako da ploca sarafi u donji dio kucista (bez standoff-aa). Što naravno mi se baš nije svidjelo pa sam se onda malo jos zaje... i sa tim i DIY izoranjem tih poganih nosaca. Jer ako stavim standoffe onda je ploca dignuta previse u zrak tih par mm pa naravno ne idu kartice unutra kak treba

Naravno nakon svega toga, ne bi bilo fora da sam samo ubacio sve komponente iz jednog u drugo kuciste i da je sve radilo jel tako ? Nego se nakon transplantacije ploče pojavio neki opskurni "Keyboard controller BAT test error" koji se manifestirao 6x pištanjem i koji u životu nisam do sad vidio pa sam još malo i tražio po netu koji vrag znaci 6 beepova hahaha. Na kraju je reset biosa preko jumpera suzbio to cudo i komp se sad pali radi normalno kao da ama baš ništa nije bilo, ali ofc ne prije nego sam povadio sve opet van iz kucista da vidim da slučajno nije nekaj negdje krivo spojeno. Btw s obzirom da je ista prica bila i izvan kucista, imam teoriju da sam nekaj pogodio sa prstom kod selidbe kaj je fest razbjesnilo maticnu haha.

Tak da sam bio bjesan ko ris na kraju svega toga i ostavio sve tak razbucano do sutra i otiso doma pit mrzlu pivu

Sutra nastavak i valjda par slika "modifikacija"/"butcheringa" plus par ostalih igracki koje su stigle.
Alien_200581 je offline   Reply With Quote