Citiraj:
Autor stef
Ovo je nekakva moja ideja Tulac/Pentium-M alternative:

|
Uh, ovo odlično izgleda. A tek tišina kakvu stvara
Citiraj:
Autor Lynnfield
CPU-Z Bench P3 vs P4 @ 1.4 GHz
|
Hmmm, mislim da si malo previše ubio DDR sa ovim spuštanjem FSB-a pa ne znam koliko su realni odnosi. P3 ima svoj RAM normalno na 133MHz a P4 DDR si zatukao do 58 MHz

. Imaš P4 sa EDO ramom

I CPU-z daje totalno čudne rezultate kad se vrti na 32bitnom OS-u. 3,7 boda za single....moj E8200 sigurno nije 100 puta brži od P4 1,4.
Primijetio sam da je tako i meni bilo dok nisam probao 64 bitne winse.
Inače, moram primijetiti da se 32bitne XP konfe stvarno smiju koristiti jedino za retro gaming jer nijedan relevantan internet browser više nije podržan, a ove verzije od prije par godina iznimno sporo učitavaju web. Za probu sam stavio WIN7 64bitni na svoju E8200 konfu i tamo sve radi skoro kao i na modernom kompu, dok se na 32 bitnim XP-u teži web (youtube, portali) vukao dosta.
Što se Q6600 tiče, sve ovisi o tome što čovjek radi na PC-u, kakav ekran ima, kakav video vrti itd. Ako treba dekodirat 4k HDR h265 preko plexa naravno da neće bit dosta, tu ništa sporije od haswella ne igra. Mislim da tek od šeste Core generacije Intel ima hardverske dekodere/enkodere za h265 i VP9. No za nekakav HD youtube će naravno i Q6600 bit sasvim dosta. Za vrtit pcekspert forum i previše