Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Nije stvar "ciganjenja" nego temperatura gdje se auto koristi. Na moru je zimi nocu ponekad ispod 0 , danju je 7-14 ovisi. (Na autocesti nije bitno jer inace cim se maknes s mora zimske temp su normalne kakve prilice zimi). Prehladno za ljetne,pretoplo za zimske. I još ako imaš auto koji jede gume (moj prednje zimske potrosi u 10000-15000km) i velicinu 18 koja kosta od 1100-1500 komad, naravno da gledas alternativu, ako postoji. Ako ne postoji, plaćaš i šutiš  .
|
Ma naravno da uvijek gledaš da te košta manje, pogotovo kad je razlika 4000 kuna ili više. Nisam sad mislio pod ciganjenje da je neko škrt, nego da idem na uvjete koji zahtijevaju i jednu i drugu gumu, a onda da uzmem nešto što mi vjerojatno ne bi ispalo toliko dobro samo da košta manje. Vi u primorju imate drugačiju klimu pa su i cjelogodišnje vjerojatno daleko primjerenije.
Ali kad se ja iz Zagreba ljeti znam voziti autocestom, starom cestom, lokalnim cestama di asfalt bude užaren da topi sve živo, a opet se događa da se zna često i zimi i ljeti otići u Sloveniju gdje mi treba zimska guma. Sad, za to koliko ja trošim te gume, meni prije odu od starosti nego od kilometraže, nije mi sad toliko žao onda dat više para za dva seta.
Pitanjce ako netko ima iskustva, frendov auto je došao sa
racechip.eu neki model tog čipa od tamo. Jel ta stvarčica štetna za auto ili je to ok?