View Single Post
Staro 12.08.2021., 07:53   #1295
tomek@vz
White Rabbit
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Ma smrdi na linux loš memory management. Oduvijek mu je to bolna točka.
Danas sam pustio ponovno isti rsync, nekih 2GB razlika je bilo za prenijeti i dosta brisanja (rsync --delete). Uglavnom, pratim u htopu kako se uswapava pomalo. Opet 12GB u cacheu, rsync ne troši puno memorije, ono 50-60 MB po procesu (x2), ali swap je rastao brzinom od MB/s. Na kraju kad je završilo bilo je opet giga u swapu. Nije mi jasno zašto je odjednom opet problem. Nedavno napravio upgrade kernela s 5.8 na 5.11. Sad mi je još zagonetnije jer rsynx očito ne troši gige RAMa. Linux glupi kernel uvali sve u cache i onda počne swapati ko idiot.
Inače rsync ima poznati problem da -H opcija, kad ima puno hardlikova troši dosta memorije, a i na procesoru se osjeti.
Izgleda da mi ne gine proučavanje i fine tuning kernela za moje potrebe. Srećom ovaj rsync ide jednom tjedno u neko gluho doba noći pa ga najčešće niti ne kužim.

Ak je na kernel <> RAM <> Swap razini cekiraj dal postoji opcija za sysctl. Al kazem meni to vise smrdi na Rsync problem. Na linuxu je normalno da se cache puni, kernel je dovoljno pametan da izbaci nepotrebno van kad se zapuni. Kvaka je samo da proces koji zauzima toliko RAM-a se ne ponasa kak spada i treba ga stegnut. Znaci ak ti rsync uzima 16GB RAM-a i tjera sve u swap onda treba rsyncu dat po nosu.

https://askubuntu.com/questions/8686...-all-my-memory
tomek@vz je online   Reply With Quote