View Single Post
Staro 11.08.2021., 09:00   #5060
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Ja si nekak mislim da se uopče nije predvidjela ideja grafickih sa 4gb na XPu isto kao i taj limit na 4gb rama, jednostavno se nije smatralo da bi ljudi po doma imalo potrebe za tak necim, a ako bi i imali napravio im se 64bit XP pa nek idu na njega. High eng gejmeri su uvjek bili manjina kao što su i danas, ciljana populacija je uvjek vecina a vecina XP gamera nije ni prismrdila 1gb grafama a kamoli 4gb. A i MS opcenito se silno brine za gamere danas, možeš misliti kako su se brinuli u XP doba hahaha. U vrijeme zalaza XPa i launcha Viste 512mb grafe su bile kraljice i pocelo je pojavljivanje nekih 700mb-ish modela. Kad su se konačno i pojavili modeli sa 3-4 gb mislim da su i MS i Nvidia imali tim od 5 ljudi koji je radio i krpao XP stvari/drivere tak da me nebi cudilo da netko jednostavno nije to korigirao jer do tada nije bilo potrebe. A za tih par usera koji su koristili "pradavni" os... Mislim da je bilo slicno kao i sa dx-om, ak ocete da vam radi na novijem odite na novi os.

Ali kako god i dalje ne vidim razloga za 4gb grafu na xp konfi, osim da ti piše u device manageru gpu sa 4gb. Mislim onak Crysis je izašao u 12 mj 2007-e... Igre tog kalibra koje šljakaju na XPu i tolko su gladne rade i na 64bitnom i novijem os-u tipa w7/10 bez beda. Jedino ako se netko osjeca "avanturisticno" pa želi modati os i izvesti na njemu nekaj kaj nije zamišljeno, to je druga stvar, to mogu razumjeti
Alien_200581 je offline   Reply With Quote