View Single Post
Staro 11.08.2021., 07:46   #5056
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Hm, nisam baš ziher, rekao bih da nije nemoguce generealno ali treba prckati i rezultati su upitni Imao sam slicnu dilemu i na kraju sam nabasao na ovog lika, i ako sam dobro skužio kad je probio vram usage vs free ram od XPa imao je neke zanimljive glitcheve. Iako ni meni nije jasno kakve veze vram na kratici ima sa ramom od os-a na ploči. Ali očito ima...

https://www.youtube.com/watch?v=zKdS...ibilityMadness

Kaže lik da je moguce da je do drivera a ne do XP-a, ali s obzirom da on koristi u videu 780ti nekak sumnjam da se nvidida potrudila oko dodatne optimzacije XP drivera za 960 ako ni 780ti ne radi kak treba. Ali s obzirom da sve radi ok dok vram usage nije preko limita smrdi mi na os.

Mislim ipak da je nekako sigurnije (a i jeftinije) držati se kartica 2gb, teško XP može uopce iskoristiti 4 gige vrama. A i onak, pogle postavke koje je lik imao za grafiku da je uopce uspio natjerati karticu da dođe do 3gb vram usage-a haha, ko igra u tim rezolucijama ista na XPu, to je doslovno asking for trouble

Edit: Teoretski moglo bi se ici i na r9 280x ali njih isto nema nigdje, opcenito mislim da su sve te kartice relativno nove i rade dosta dobro i danas za manje zahtjevne korisnike, tako da ekipa to koristi za w7/10 i slabo prodaje. Čini mi se da je Amd prošli mjesec skinuo support za r9 ili tak nekaj i onda je nastalo njurganje korisnika jer ih masa još gejma na r9 pogotovo kako crypto cirkus i daljetraje u određenoj mjeri i cijene su i dalje relativno spicy za novije i jace grafe.

Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 11.08.2021. u 07:58.
Alien_200581 je offline   Reply With Quote