Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.08.2021., 09:48   #56115
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Slažem se za mlince, i baš kad me nagovarao prodavač na 1.0T, sam mu rekao da par puta godišnje moram potegnuti do Nurnberga i da preferiram put preko Salzburga i Alpi... Slegnuo je ramenima i priznao da je to auto samo za grad.

1.6 sam i ja prije mislio da je malecki, jer sam vozio 1.6 atmosferca (Mazda, visoko turažni) i bio sam skeptičan prema svom 1.5 TSI-u. Ali moram priznati da je kod VW-a to odličan motor, dapače motor je najbolji dio ovog auta. Čak i lijepo razvija zvuk u visokim okretajima, iako nema potrebe za njima zbog turba.

Kia / Hyundai su imali isto jako dobar motor s onim 1.4 140ks turbakom, a sad kad je narasao na 160ks, brijem da je to idealan motor za tu klasu auta. Nisam vozio ovaj novi, ali onaj od 140ks je bio odlična za vozit.

Realno i ja preferiram 6 cilindara i 3.0 zapremnine, ali te filmove ne bumo baš više gledali, osim po Dubaiju i slično... makar ja još živim u nadi da budem imao jedan pravi motor još prije nego izumru.
Znači nek mazim svog v6 3.3 atmosferca da mi što duže potraje?

Nisam baš puno istraživao, ali koliko dugo rade ti 1.0 turbo motori i koliko km oni mogu napraviti?

Neki kažu da kolko i ovi atmosferci visoke zapremnine, dok god se dobro održavaju, ali nekak mi to nije baš logično, ipak se više troše zbog turba i velikih opterećenja na manjim površinama...
strgani je offline   Reply With Quote