Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.08.2021., 08:15   #56111
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Religija mi brani uzimanje mlinaca. Može imati kaj god to je i dalje mlinac. Zajebali su se mnogi s 1.0 ili nešto većim turbacima. NE IDE kad je auto pun. Lakrdija od motora koja je dobra samo kada si solo.

Da se razumijemo i 1.6 je malo malecki. 2.0 bi bilo puno bolja opcija.
Slažem se za mlince, i baš kad me nagovarao prodavač na 1.0T, sam mu rekao da par puta godišnje moram potegnuti do Nurnberga i da preferiram put preko Salzburga i Alpi... Slegnuo je ramenima i priznao da je to auto samo za grad.

1.6 sam i ja prije mislio da je malecki, jer sam vozio 1.6 atmosferca (Mazda, visoko turažni) i bio sam skeptičan prema svom 1.5 TSI-u. Ali moram priznati da je kod VW-a to odličan motor, dapače motor je najbolji dio ovog auta. Čak i lijepo razvija zvuk u visokim okretajima, iako nema potrebe za njima zbog turba.

Kia / Hyundai su imali isto jako dobar motor s onim 1.4 140ks turbakom, a sad kad je narasao na 160ks, brijem da je to idealan motor za tu klasu auta. Nisam vozio ovaj novi, ali onaj od 140ks je bio odlična za vozit.

Realno i ja preferiram 6 cilindara i 3.0 zapremnine, ali te filmove ne bumo baš više gledali, osim po Dubaiju i slično... makar ja još živim u nadi da budem imao jedan pravi motor još prije nego izumru.
Elven je offline   Reply With Quote