09.08.2021., 22:07
|
|
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Autor segregator
Imaju 2 vrste UPS-ova, jedna samo propušta napon mreže i prebaci se na bateriju kad nestane struje, a druga konstantno ide preko baterije. Ako je u pitanju ona prva, što je obično slučaj kod jeftinijih uređaja, onda nikave koristi od UPS-a.
Anyway, što je sve spojeno na taj PC od uređaja (PC, printer, monitor, switch, router, zvučnici...) i da li je sve spojeno na istu utičnicu?
|
SVAKI certificirani UPS ove prve vrste koju si naveo odlikuje svojstvo da se napajanje računala prebaci s naponske linije na bateriju kada se pojave naponske smetnje koje potraju točno određeno vrijeme. Sve druge naponske smetnje koje se pojavljuju kraće vrijeme treba filtrirati napajanje računala, ono ujedno i mora podnijeti kraći prekid napajanja koji je npr. dostatan da se UPS prebaci s naponske linije na bateriju. Zato sam i pitao da li je kolega isprobao drugo napajanje u tom računalu jer ako i nakon prikapčanja računala na UPS ima problema, onda je problem u samom računalu, osim ako i sam UPS nije neispravan ili je toliko nekvalitetan da je za bacit u smeće. Inače, imao sam problema na jednoj lokaciji s utičnicom, odnekud je na uzemljenju bilo nekakvih naponskih smetnji i UPS je dosta često prebacivao s mreže na bateriju, na kraju sam stavio drugi model UPS-a i riješio problem.
|
|
|