09.08.2021., 11:44
|
|
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
Autor Exomaniac
Malo se tu pretjeruje to s klasama sad. Vrlo je to danas mutno postalo koji je auto kakva klasa, pa onda ako ima takvu ili onakvu opremu, nije to više kao prije. A evo, ja nikad ne bi rekao da su Octavia i Golf ista klasa auta. Nikad. Puno prije bi rekao da je to jednostavno jeftinija verzija Passata, malo srezana u nekim pogledima. Al da kažem da je to ista fora kao i Golf, to nema šanse da mi to dvoje bude povezano.
A ako jedno 20% ljudi kad kupuje gleda tehničke podatke, puno sam rekao. I tu mislim na ove stvari osim koliko konja ima, volumen motora i koliko brzina auto ima. Nema boga da više od 20% ljudi gleda to. Ljudi aute biraju većinom prema tome kako im izgledaju farovi, oblik auta, otprilike koliko mjesta ima u gepeku, na stražnjem sjedalu, kakva je unutarnja konzola oku i naravno cijena otprilike.
Al sve to ide po osjećaju, malo tko gleda sad tehničke podatke o tomu. Ovdje se sad ljudi u temi čude, ali ova tema nije nimalo reprezentativna o tome kako prosječni vozač bira auto, ovdje su ljudi koji gledaju kakav automatski mjenjač ima BMW ili Audi prema liniji ili tko zna čemu, je li ovjes ovakav ili onakav model, kakva je točno serija motora unutra i slično. Ogromna većina ljudi koji kupuju auto o tome nemaju blage veze niti ih to zanima. Sve to ide po osjećaju. I to je osnovni problem ove rasprave, oni koji gledaju aute detaljno jednostavno ne kuže da prosječnog vozača to uopće ne zanima, izuzev toga koliko konja ima pa da povuče kad se stisne gas ili koliko troši.
Kad ljudi vide da je Octavia sedan, vide Passat i to ljudima dođe na istu klasu jer oni tako gledaju na aute. Pogled na to što čini klasu auta se jednostavno razlikuje. Tu u temi su entuzijasti, a prosječna osoba sigurno na aute ne gleda kao entuzijast.
|
+1
kao netko tko nikad nije razmišljao o kupnji passata, golfa ili octavie, prije bih rekao da je octavia bliža passatu nego golfu. Prije bih Rapid hečbek usporedio s golfom
A realno, ovisi i o tome što kupac traži. Onaj tko gleda npr veličinu gepeka sigurno će prije uspoređivat octaviu i passata
|
|
|