Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.08.2021., 23:00   #56053
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koliko misliš putovati u sklopu posla (km/mjesečno)?
Mislim da je benzinac jedino isplativ uz plin. To kazem kao vlasnik benzinca koji je promijenio misljenje.

Ako si racunas 1.5-2l manje potrosnje na 100km, to ti je usteda na 10kkm150-200l x10.5kn/l = 1575-2100kn.
Koliko skuplje moze bit odrzavanje ekvivalentnog dizelasa? Ispravite me ako nesto previdjam.

Sto se tice automatika mislim da se ne trebas s tim zamarati. Kako prelazis km tako ce ti manevrivanje s kupulngom bit sve prirodnije. Cak i ako nikad ne krenes pod rucnom, nakon par tisuca km ces dobit filing za kuplung i nece te to zamarati. To je jedna od onih stvari koje pocetniku izgledaju komplicirano, a zapravo se relativno brzo usvoje. Sve to pod pretpostavkom da ne panicaris za volanom, i naravno da ne moras treci dan voznje krenuti pod 10% nagiba, a iza tebe tele u dostavljackom kombiju na 30cm. S obzirom da si iz zagreba, nemaj brige. Ako se ipak odlucis za automatika imas vise tipova, ima tu ljudi koji se kuze al mislim da ti ovaj (i vecina ?) citorena ima tu losiju klasu automatskih mjenjaca pa se raspitaj oko toga.
hash je offline   Reply With Quote