Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.08.2021., 18:34   #56036
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor masterCG Pregled postova
Vidjet ces da imas par cm vise ili manje za noge, to i dalje nije nikakav dokaz da su octavia i golf isti auti niti ce to ikada biti isti auti.
Mogu biti radjeni na istoj platformi ali se fizicki razlikuju previse.
Ako ti se svidja skraceni auto kao golf onda ces gledati takav model auta, ako zelis limuzinski produzeni onda ces gledati octaviu.

O klasama auta se moglo pricat prije 15-20 godina, danas ima toliko razlicitih modela i varijanti da je to besmisleno.
Ponovit ću još jednom, kupio sam Golfa, a gledao sam i Octaviju, ali razlog zašto sam ipak kupio Golfa je što Octavia nije imala multi link otraga, a Golf je, na 150ks verziji. A veći gepek koji mi nudi Octavia mi treba puno rjeđe nego bolji stražnji ovjest (torzija je i razlog zašto nisam kupio Mazdu 3, opet auto iste klase, makar postoji Sedan verzija koju sam i gledao, ali i dalje je to Golf klasa...)

Ne, Golf i Octavia se uopće ne razlikuju, ista su klasa. Da na fiću nakalemiš još 4 metra lima na njegovu guzicu to će i dalje bit fićo... stavit gepek na golfa da bi dobio octaviju i kažeš da je druga klasa je kao da voziš Mercedes A klasu, nakačiš mu kamp kućicu i odjednom tvrdiš da voziš S klasu...

I da, o klasama auta se može i dalje pričati, kao što se pričalo o njima i davno prije, apsolutno nema veze s kombinacijama, zna se što određuje koju klasu auta i koja klasa čemu služi.

Svatko tko kupuje auto treba kupiti auto u klasi koja njemu treba i paše. Nekima je to mali gradski auto zbog parkinga, nekima isti taj, ali zato jer je okretan, nekima kompakt (Golf) klasa jer nudi solidan mix svega i nategnuto može poslužiti kao jedini auto u obitelji, neki žele small executive sedan (Passat, BMW 3, Mondeo, C klasa, Accord, A4...) jer žele auto koji je okretan u gradu, a opet dovoljno dobar za dulja putovanja, neki žele klasu iznad jer ipak žele maximum na autoputu, neki pak žele SUV (kojih opet ima u raznim veličinama) jer.... ne znam, to nek ti vlasnici istih odgovore
Elven je offline   Reply With Quote