@ Stef : Vidi stvarno... A isao bi možda i onaj plavi gpu cooler koji sam ukebao na onoj misterioznoj kartici koja je ispala 9200LE na koju je netko stavio taj cooler iz samo njemu pozvatog razloga. Mounting metoda je rekao bih slicna i kao kod zalmana. Vrlo zanimljivo definitivno možda isprobam sa Klamathu kad sklepam s1 mašinu, on mi se cini kao savršeni kandidat za extra cooling.
@ Exy: Zgodna je slikica nemoj takoooo

I ja sam dobio inspiraciju od Phila, ali iz drugog videa (dis van hir
https://www.youtube.com/watch?v=C5Qj...ilsComputerLab), a s obzirom da ako sam dobro zakljucio da je nvidia prestala sa službenim xp driverima na gt 760, low povered 750ti je nekak ispala kao top rješenje (plus nabasao sam na fejs grupi di it ekipa dila hw na lika koji ju je prodavao za 300 kuna). Slično su za 750ti rekli i vogonsi u par tema tam na njihovom forumu pa reko idem probati. Prvo sam nabavio gt 730 jer je 750ti low profile gdd5 unicorn koji nisam do sad vidio da itko prodaje vec godinu-dve lokalno. Ali zato sam uzeo full size

Kartica (zapravo obje) je genijalna, totalno overpowered za xp, tiha hladna i malo troši

Mislim da u full loudu temperature idu na nekakvih 60-65 stupnjeva a radi se o single fan modelu, trenutno se privremeno druži sa onim i3 540
@ svi :

Mislim da je kod slota1 problematika također bila i broj pinova, naime puno vise konekcija procu se da izvesti preko socketa nego preko slota. Uvjek ce 1cm kvadratni imati više pinova nego 1cm dužni kako god okreneš

Ista stvar je i sa starim vs novim pločama, prije je sve to bilo single layer a danas je u pločama više layera u pcb-u, sve se gura u smjeru manjeg, gusceg i bržeg. Svejedno, bio je to zgodan dizajn za svoje vrijeme sa svojim prednostima ali realno gledano bilo je pitanje vremena koliko ce poživjeti prije neceg novog, manjeg i bržeg.