View Single Post
Staro 02.08.2021., 18:16   #4941
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
(...) sve umjesto jednostavnog socketa. Očito nije držalo vodu jer smo i danas još uvijek na socketima.
Ne bih se složio sa tobom, kolega. Meni osobno je slot 1 daleko jednostavniji od bilo kojeg socketa na tržištu ... novog ili starog.

Zašto? Zato što zamjena procesora ne traži i podrazumijeva skidanje coolera i apliciranje paste. Što samim time znači da se stara pasta ne mora čistiti, a sve to zajedno JAKO štedi vrijeme.

Također, volio sam misliti da je svaki cartridge procesor došao sa optimalnim, tvorničkim coolerom. Naravno da uvijek može bolje, ali ovom metodom se izbjegava mogućnost da danas-sutra korisnik zagubi originalni cooler i stavi gore nešto što ne bude moglo obavljati posao

O samoj "sigurnosti" instalacije da i ne pričam ... nije bilo pinova/nogica, pa nije bilo ni straha da ih korisnik bude iskrivio pogrešnim stavljanjem u socket. Dok je sam procesor "označen" kao i AGP grafičke, pa ČAK i da želiš staviti procesor naopako, to nije moguće

Također, slot1 (kao i slot A) hladnjaci su veći od onih na Socket 7, 370 - sama metalna površina je puno veća i šira od klasičnih coolera. Eto, mogu tako nastaviti do sutra, ali ja osobno smatram da je Slot dizajn bio daleko bolji od socketa, bilo starih ili modernih
  Reply With Quote