View Single Post
Staro 01.08.2021., 15:39   #4915
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
3dfx se sam upropastio, od Voodoo2 su reciklirali jedan te isti čip i kaskali za nvidijotima sve više i više. Nisu bili u stanju niti AGP implementirat kako treba, a onaj V5 6000 sa 4 čipa i eksternim napajanjem kao konkurencija GeForceu2....užas Nvidia je dugo bila underdog, od Rive 128 pa čak i do TNT2 koji je i dalje bio sporiji.
Pohlepa ih je definitivno pokopala kad su kupili STB pa isplanirali izbjeć Asus, Creative i ostale pa sami radit sve kartice. Imao sam Voodoo nekad davno ali nisu mi baš ostali u nekom sjećanju, definitivno su sami pali, sami se ubili.
Komadanje i prodaja radi IP-a je došla nakon što je samoubojstvo već bilo obavljeno.
Jedno vrijeme činilo se kao da sam jedini tko ovo misli...

nVidia možda je "pomogla", ali ih definitivno nije uništila, to su napravili sami. Kao što si i sam rekao, downfall je započeo sa Voodoo3 (i nezadovoljstvom korisnika), te se samo nastavilo dalje.

Kad je Voodoo5 izašao, AGP 4X je već bio standard i svi su gurali naprijed, dok je 3dfx i dalje forsirao AGP 1x/2x, a odgovor na sve njihove probleme je bio multipliciranje GPU jezgri.
  Reply With Quote