View Single Post
Staro 31.07.2021., 11:07   #4944
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
Na prvu bi rekao da su napravili downgrade, ne velik ali ipak primjetan - jer optika je optika a digitalni zoom je digitalni zoom... No ako je vjerovati dxomarku, upravo suprotno se dogodilo, postigli su bolju kvalitetu fotki nego konkurencija i to sa manjim optičkim zoomom... Nije mi samo jasno zašto nisu u usporedbu stavili S21U jer ipak je to mob koji slovi kao etalon bar za telephoto kameru ako ništa drugo... Sve u svemu još jedan odličan flagship camera-phone od Huaweia, šteta što nisu ispeglali problem sa Googleom i amerima.
Ne bih to nazvao digitalnim zoomom, već crop-om.
Po meni, digitalni zoom je kada zumiraš van nativne rezolucije, npr. glavni senzor ti je 8mpx i ti zumiraš 20x. Preći ćeš 1:1 i ući u 1.5:1, 2:1, 3:1, itd. odnosno u teritorij gdje više nema smisla zumirati jer se samo gubi na kvaliteti slike.

Kod ove kombinacije, ako sam dobro shvatio, oni ti prvo optikom zumiraju za 3.9x, i onda još imaš 64mpx na raspolaganju koje možeš croppati do 1:1.

Pitanje je da li bi se dalo izračunati, koliko zapravo "x-eva" imaš sa kombinacijom optički zoom + crop do 1:1, dakle unutar granica nativne rezolucije.
Neo-ST je offline   Reply With Quote