View Single Post
Staro 29.07.2021., 12:01   #42451
skitnica
Debeli gad

skitnica's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova

To kako sam dobio ofrlje sklopljen bajke je kriminal, to nije bilo za voziti niti za slusati kakve je zvukove ispustao.
Tek kasnije sam to skuzio, posto sam ga u stan dovezao na krovu auta. A onda je vec bilo kasno i mrak.
Prije par dana stigao Giant XTC.
Zanimljiva politika Gianta. Reklamiraju kako bicikl stiže složen do toga da korisnik treba samo zategnuti lulu i montirati kotač. Istovremeno, jamstvo priznaju samo ako je bicikl 100% složen u ovlaštenom servisu. Dakle oni montiraju zadnji kotač, kazetu, mjenjač, lanac, pogon, kočnice... na kupcu je da pritegne tri vijka i montira kotač no ako to sam učini gubi jamstvo i na dijelove koje je Giant sam namontirao?!
Pošto mi je ovlašteni servis 100km od doma odlučio sam bicikl sastaviti sam.
Prednja kočnica nije uopće bila montirana a nigdje uputa kako to napraviti, Koji adapter staviti. Remote lockout također. Uz metodu uzastopnih pokušaja i promašaja napokon sam montirao prednju kočnicu (nadam se ispravno), montirao lockout, namjestio volan i pritegnuo lulu, ulio sealant i napumpao tubeless gume i mislim se, to je to.
E pa ni blizu. Mjenjač niti približno naštiman. Sic i sic štanga nezategnuti, lanac još od one transportne masti...
Onda sam sve to sredio (uz pomoć prijatelja koji se bolje kuži u štimanje mjenjača) i sad imam stvarno pilu. Bicikl je fenomenalan!

Ono što nije fenomenalno je besmisleni jamstveni uvjeti (kakve veze ima ko je montirao prednji kotač? Pa 100 puta ću ga sam skinuti i vratiti nazad? Zašto gubim jamstvo npr. na mjenjač kojeg su oni ugradili i koji nikakve veze s montažom prednjeg kotača i zatezanjem lule nema?).

Pozitivno: naučio sam montirati kočnice, tubeless gume, štimati mjenjač...

Jedini "problemčić" koji je ostao je to da se kurble teško vrte unatrag. Na starom biciklu kad skinem lanac i zavrtim pogon unatrag glatko se vrti valjda 20 krugova. Ovdje jedva 1.5-2 kruga. Prijatelj kaže kako to nije problem i da je to do nekog novog sistema zabrtvljenih ležajeva na pogonskoj osovini kojima treba dosta odvoženih kilometara da dođu na svoje.
Jel ima netko iskustva s ovim?
skitnica je offline   Reply With Quote