View Single Post
Staro 27.07.2021., 17:43   #635
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Ja bi uzeo odvjetnika i neka im on lijepo objasni da je potpisan predugovor u kojem nije navedeno da ti moraš potpisati ugovor o posredovanju i da ako oni žele odustati od prodaje neka ti isplate duplu kaparu.

Jer sve ostalo nema smisla i samo će te navlačiti.
Dobro pročitaj uvjete u predugovoru i rokove u kojima im moraš isplatiti novce i potpisati ugovor.

kažem, bez odvjetnika ja opće više nebi pričao sa njima.
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Kad ovako objasnis i meni se cini da je to APP metoda. Da si potpisao ugovor o posredovanju prije, onda ok moras platit proviziju. Ako si potpisao predugovor i platio kaparu i nigdje se ne spominje agencijska provizija nego samo: kupac, prodavac, cijena i iznos kapare onda im ne placaj nista. Niti nemoj sad dodatno pristajat potpisivat ugovor o posredovanju, kasno su se sjetili. Izgleda mi kao cisto supski pokusaj da se izvuce jos 3% cijene, pogotovo ako su oni prodavatelj nekretnine.

Cisto sumnjam da ce odustat pa da ti moraju vracati duplu kaparu zbog 3% koje su zaboravili izmusti potpisivanjem ugovora o posredovanju.
Kažem, sve je pregledala pravna osoba i još k tome provjerila sa drugim kolegama na sudu.
Mi smo u poziciji da pregovaramo. Možemo im odbiti proviziju u potpunosti ili pristati samo na dio, čisto iz dobre volje. Što smo im na kraju i ponudili, čekamo odgovor.
A da ne bi u međuvremenu agent zvao i stvorio totalnu neugodnost jer nas proklinje, kao kako smo skroz neljudski potez napravili i želi nam da izgubimo stan tj. najviše bi želio da kupac odustane od nas i da nam da duplu kaparu za uzvrat. Radije nego da mi dobijemo stan. Poziv bio samo da nas popljuva uglavnom.
E sad sam pak na iberu da fakat od*ebem sve i da im ni lipe ne dam. Na što sam samo odgovorio da je sve biznis i da samo pregovaramo, nema potrebe za takvim riječima i "željama". Stvarno bezobrazno.

Imali su propust u namjeri da izmuze novac od nas kao što i svi drugi agenti rade. Samo što se svi uglavnom odmah ograde sa ugovorom o posredovanju. Pa nije niti bitno koliko su posla zapravo odradili, plaćaš toliko posto koliko si potpisao i amen.
Al ovi su se malo zeznuli i sad to muženje možemo okrenuti u svoju korist.
Fakat mi nije bed dati samo dio za proviziju jer je oglas njihov i dio posla odrađuju što je, je. Ali da u ugovoru piše da smo njih unajmili te da su nam našli stan, te da plaćam cijeli iznos usluge kao da sam došao tamo i zapravo ih unajmio. Prstom nisu pomakli da nam nađu stan, a naplatili bi proviziju kao da jesu. Sve što oni rade je onaj neizbježni dio što agencija radi kako god, oko papirologije i to.

Mah... Najgore mi je u cijeloj situaciji što se na kraju ja loše osjećam jer sam fakat uvijek fer i pošten a ispada da ja nekog veslam a ne oni mene.

Da ne spominjem onaj dio da se prikrivaju kao da nisu prodavači a u ugovoru lijepo piše da je agencija prodavač. Nigdje se ama baš nikakav prodavač ne spominje po drugim imenom ili nazivom.
Barem da taj dio nije bio mutan u startu...
PR3DA70R je offline   Reply With Quote