Citiraj:
Autor fre@k
Zanima me jedna informacija.
Trenutno sam u kuci ciji su vlasnici Baka i Djeda. Kuca svakako ide danas/sutra na moje ime, pa sam mislio pkrenuti APN kako bi dobio bolje uvjete za potrebe renoviranja. Mozda gledam na krivim mjestima ali nisam nigdje vidio dali moras dic kredit u vrijednosti nekretnine. Konkretno kuca vrijedi recimo 60k E dok bi s 30k E mogao sve rijesiti, dali postoji ta opcija da se uzima manji kredit od vrijednosti kuce.
Ili druga stvar 60k E podignes baba i djeda ti dignu cash i u tom slucaju nakon 1mj vratim 30k E, koja bi ovdje prica onda isla kroz APN, dali on ostaje 5 god na puni iznos ili proporionalno vracenoj lovi i on ide dolje.
|
Možeš ti dići manji kredit bez problema, tj. oni ti mogu prodati za manju cifru kuću bez problema, samo ćeš platiti porez na punu cifru. Bitno ti je da procjena banke pokrije sumu kredita koju hoćeš dići.
APN moraš vraćati redovno (godine koje primaš subvenciju)+2godine. Minimalno, nakon 7 godina otplate možeš zatvoriti a da ne plaćaš penale.
U svakom slučaju, idi na apn, te opcije s manje kredita na minimalan broj godina (15) su najisplativije.