View Single Post
Staro 27.07.2021., 14:04   #625
Alph4Dawg
Addicted to music.
Moj komp

Alph4Dawg's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Jedni su vlasnici samo još i oni drže suteren i visoko prizemlje, a stan kojeg ja gledam je prvi kat, još je tavan zajednički iznad.
Ne izgleda mi kao da u bliskoj budućnosti ima nekih radova na vidiku, ali uvijek se može dogovoriti sa suvlasnikom da se zajednički krene neka pričuva uplaćivat za takve slučajeve.

(Samo žensko živi u tom stanu ispod, a suteren je prazan kolko znam trenutno)
Ma, sve je to u redu dok ne dode do nepredvidenih troskova uzrokovanih nepredvidenim situacijama.
Imam u ulici susjeda koji se nalazi u skoro pa identicnoj situaciji i s obzirom da je nase podrucje pogodio potres i uzrokovao ogromne stete, nastali su jos veci problemi oko toga tko, sto, koliko, komu, cemu, koga, itd.
On zivi na katu, a vlasnici donje etaze na drugoj adresi i, naravno, nuzno je sanirati i reparirati sve cim prije kako bi se objekt osposobio za zivljenje u istome i tu nastaje problem jer bi on ulagao, a oni nisu pretjerano zainteresirani s obzirom da zive na drugoj adresi i odlucno cekaju pomoc grada/zupanije/drzave. Radi se o tome sto su sve kuce u nasoj ulici dosta razorene i svi smo dobili crvene naljepnice. E sada, kat se ne moze sanirati samo tako jer je cijeli zid uzduz i popriieko izguran prema dvoristu skoro deset centimetara i to je uzrokovano silom udarnih valova koje je prouzrocio potres.
Naravno, ne mozes sanirati na taj nacin da srusis zid do deke i sazidas novi od deke prema krovu, nisi nista napravio.
I to je, naravno, samo jedan od puno problema kod sanacije i reparature jer ima posla da glava zaboli.
Mi smo u povoljnoj situaciji u kojoj je moj otac vlasnik 1/1 pa smo, recimo, pola posla obavili o vlastitom trosku dok se pomoc na gradskoj/zupanijskoj/drzavnoj razini ispregovara i realizira, a to ce potrajati. No, cuvamo sve racune i kopije prilazemo uz dokumentaciju.
No, da ti docaram sliku financijskih problema; iznos stete samo na katu se krece izmedu trinaest i petnaest tisuca eura.

Malo sam skrenuo u OT, ali sam ti htio docarati kako to izgleda kod nepredvidenih situacija jer svi smo divni i krasni, najbolji prijatelji kada je sve u redu ali kada u pricu dode novac onda postane jako, jako zanimljivo.
Isto tako ie i susjed imao super odnos sa vlasnicima donje etaze i uvijek je bilo moze ovo, moze ono, nikada problema i sve glatko i paf, vidi sad vraga.
Stoga, ja nisam ni za kakve suvlasnicke opcije osim ako je bas neizbjezno i ako nema izbora.
Opet, s druge strane, ima i normalnih ljudi pa se moze dogoditi i da te bas sreca posluzi pa u nekakvoj nesretnoj situaciji sve prode glatko. Lutrija.

All you have is your fire and the place you need to reach.
Don't you ever tame your demons, always keep them on a leash.
Alph4Dawg je offline   Reply With Quote