Ti na krivom mjestu pises IP adrese

Tamo di ti je obtain, to ti je IP adresa za kad si spojen na ADSL (znaci prakticki radis staticku IP adresu za internet, a to ti kod nas nije nikako moguce; kod nas T-com daje svakome novu IP adresu svaki put kad se spojis na internet)
Imas negdje drugdje za upisati IP za router (ono kaj ti je po defoltu 192.168.2.1, mislim da ti je to pod "advanced settings" i onda pod "local network"
Ja ti doma imam 2 kompa, spojena zicom preko LAN kartice. IP su im 192.168.0.1 i 192.168.0.2, subnet im je isti, onaj 255.255.255.0
Workgroup kod svakog kompjutera mi je nrihtan na KUCA
I LAN radi bez problema.
Sad kad sam dobio WLAN (gigaset SE555) od T-com-a, svaki kompjuter ima wi-fi karticu; postavke su ovakve:
IP routera (DHCP je na off)- 192.168.2.1
IP jedne wi-fi - 192.168.2.5
IP druge wi-fi - 192.168.2.9
(ova zadnja dva broja nisu uopce vazna, mos ti staviti kod jednog 2 ako drugog 3)
I sad prakticki mogu ici po burazovom kompu (sve particije smo stavili na shering: stisnes properties na particiju koju oces->sharing->i tamo stisnes prvo jednu pa drugu kvacicu, ovisno kaj oces) i preko wireless mreze, ili preko LAN-a...
I onda kad ocu ic na burazov komp, udejm u win. explorer i tamo imam pod my network places tu njegovu particiju)
samo kaj dosta cesto prevladava wireless mreza naprema LAN (mrezi preko zice)...pa je sve sporije malo
I da, ponekad mi preko wireless mreze nece odma vidjet ovu particiju sto sam ju kod brata stavio na sharing (neznam zasto)?:confused: