Citiraj:
Autor Mommistake
Znači... Ti si našao na oglasniku stan koji je prodavala agencija.
|
Tako je.
Citiraj:
Autor Mommistake
Pogledao si ga i odlučio uzeti? Kapara je bila navedena u predugovoru, koju si platio?
|
Tako je.
Citiraj:
Autor Mommistake
I sada oni tebe još terete s 3%, kao neki trošak agencije, koji je naveden gdje točno? Postoji kakva stavka u ugovoru/predugovoru ili je sve rekla-kazala APP sistem?
|
Provizija je navedena u ugovoru o posredovanju koji smo dobili tek nakon predugovora i plaćanja kapare.
Dakle u potpisanom predugovoru se provizija nigdje ne spominje. A ugovor o posredovanju nismo potpisali i sad se čeka od nas da im odnesemo potpisani pa će poslati ponudu po kojoj trebamo uplatiti taj iznos od 3% ili na ruke.
Kojeg su nam btw podijelili na dva dijela jer smo ih tako tražili. Sad pola i druga polovica nakon sklopljenog ugovora i stambenog kredita. No svejedno, provizija je 3% od ukupne cijene stana.
Citiraj:
Autor Mommistake
Ako si potpisao predugovor/ugovor, gdje je navedena x% kapara, to si dužan platiti. Ostalo, što nije navedeno, nisi. Ako pak u ugovoru/predugovoru piše da si dužan još 3% platiti agenciji, jebiga, dužan si. Imaš dvije opcije, odustati ili platiti.
|
Nope, eto kao što sam napisao iznad. Nisam.
Citiraj:
Autor Mommistake
Ako je APP sistem, na tebi je, platiti/odustati/ne platiti i ne odustati, ali sretno dalje s dogovaranjem. 
|
Ja odustati u ovom slučaju neću niti ne želim. Stan je kapariran te je potpisan predugovor. U slučaju da ja odustajem njima ostaje kapara a ako oni odustaju onda meni ide dupli iznos natrag.
Mislim osjećam se izvozano i iskorišteno ako ću ja njima platiti proviziju a nisu prstom pomakli što bi se reklo.
Mi vidjeli oglas, došli pogledali stan, hoćemo stan i bok. Nikog mi nismo angažirali kao što se navodi u ugovoru o posredovanju. Nabijem ih na 3%. Da sam barem angažirao i da su mi našli/ponudili taj stan pa ajde. Ali ovo...
Još k svemu tome gledamo ugovore i na jednom su IME nekretnine d.o.o. kao prodavatelj a na drugom isto IME nekretnine j.d.o.o. kao agencija. Ili obrnuto... Ma kako god...
Prljavo, prljavo...
E sad ispada na nama ili ćemo zažmirit i samo praktički "poklonit" nekome novac ili odjebat pa nek si misle. Predugovorom smo vezani sad i kapara je prošla.
Jbt nisam pametan, baš nisam očekivao ovakvo sranje.
Citiraj:
Autor tpm4
Da li si ti ili je agencija platila sastavljanje ugovora, vadenje svih potrebnih dokumenata i javnog biljeznika? Ako si ti, onda nemaju sto trazit.
Edit: potpisao si ugovor i platio kaparu. Ako oni odustanu "moraju" ti vratit duplu. Ako oni imaju racune da su sudjelovali u posredovanju, e nzn onda da li ti to mogu prisit i naplatit uslugu.
|
Oni su sastavili ugovor i koliko znam imaju javnog bilježnika koji im to rješava. Uglavnom da, nismo mi ništa od tog radili...
Mislim mi ćemo sklapati ugovor i plaćati javnog bilježnika kad dođe do stambenog kredita ako si na to mislio?
To da moraju vratiti duplo ako odustanu znam.