View Single Post
Staro 26.07.2021., 20:36   #4832
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Eto malo sam se opet igrao sa svojim kramama...

Ovaj put je ceh platila p4 netvista. Ploča je bila teški kriminal, bloated kondosi all over the place a proc je bio neki tužni p4 na 1.4 gige. Skoro pa da sam ga morao skidati pajserom sa HS-a jer su ga u IBMu spajali sa HS-om sa necim kaj zgleda kao kartan (i tak nekak i drži). Tako da kanibalizam je bio the way to go...

Ali case... Case ima potencijala Uz sitnu doradu "dremelom" prihvatit ce moderni PSU plus još par sitnica i biti ce to jedan fini sleeper

Evo tu smo se malo kupali jer smo bili odvratni i prašnjavi i puni naljepnica sa inventarnim brojevima određene financijske ustanove čije ime ne izgovaramo na glas...

A onda smo se malo brisali i ribali sa vimom i alkoholom da skinemo črčkarije sa markerom i tvrdokornije naslage ljepila od naljepnica...

Kao što vidite sve je fino odvojivo da se kučište može iznjeti nedeljom na dvorište i kad se pere auto oprati i komp, briljanto od strane IBM-a. A čak nisu ni sje... unutanji layout tako da je kejs 90% kompatibilan sa bilo kakvim hw. A o ovih 10% cemo sada u nastavku, i mislim da se bi se trebalo dati modifajat

E sad imam naravno opet mudrih pitanja Na ovim zadnjim slikama je power switch sa ledicama za struju i hard. Naravno da je IBM morao negdje zasrati motku i to je bilo spojeno sa ploču sa nekim njihovim mutiranim panel konektorom koji izgleda kao da su molex power adapter i konektori od kucista imali bastard child. Dakle plan je odrezati zice od ledica i na njih nasaditi normalne konektore, to su po 2 žice i tu nema neke velike mudrosti. Ali pitanje koje imam je koja bi svrha bila 4 žice na power konektoru ? Dali mogu spojiti samo dvije žice na drugu ploču i call it a day, prekidac je klik-klik sistem u stilu modernih dakle ne ostaje u određenom položaju i unutra je bilo ATX napajanje i ATX ploča pa predpostavljam da bi trebalo raditi sa bilo kojom kombinacijom od ovih dvaju žuto/crnih žica i da su duple žice neki IBM feature ?
Alien_200581 je offline   Reply With Quote