Don't get me wrong, i dalje sam veliki ljubitelj ssd-a, ali za XP only konfu bih ti možda čak preporučio da probaš prvo sa sata hardom, osim naravno ako več imaš ssd koji ti skuplja prašinu

W7 i nadalje su po meni mazohizam bez ssd-a

Pa ako ti bude 2 slow lako skloniraš sistemsku particiju i peri deri po ssd-u. Ako kreneš na taj put Stef je definitivno "the man" za savjete oko toga a mislim da je vec i bio pisao o tome u par navrata.
2 GB bu ti skroz OK, ako hoces biti safe pikni prvo samo keks od 2GB (ak dobro vidim ploča ima samo 2 slota) pa uvjek imaš lufta piknut još jedan naknadno po potrebi. Za grafu nisam adekvatan, ja bi tu strpo GT 730/750ti/780 (nisam ziher za 780 dali na kraju ima ili nema sluzbene drivere)
Btw da se malo ubacim, s obzirom da je MS ugasio support za w7 sad smijem tu i službeno pitati dali netko ima link na dobar ISO sa ubačenim updejtima. Trenutno preskačem 7icu na svemu jer imam samo vanilla verzije koje se pokolju sa svim softwerom jer soft traži u 8/10 slučajeva kerfeke iz updejtova. A te kerefeke su za ručno podesiti mega pain in the ass, da ne govorimo da 7icu koristim u testne svrhe pa taj OS ima životni vijek tjedan dana at best pa mi se još manje da bakcat sa tim
Tnx unaprijed
Edit: W7 upit riješen, tako da taj dio možete odignorirati