View Single Post
Staro 24.07.2021., 00:01   #1222
Visage
8-bit Gen.
Moj komp
 
Visage's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Giethoorn - ZG
Postovi: 3,105
...

Ulovio u autu, bas cudan romobil. Ne zbog sica, vec ima cudnu boju kakvu koriste vise medicinska pomagala, a manje romo/biciklini.





______________


Citiraj:
Autor SniperWolf Pregled postova
Ej jedno pitanje - kako svijet romobila ne prave marke kao npr Sony itd što su u svemu? Panasonic, Samsung
Podatak koji ce vecini u temi biti cudan, jer danas se ne prenose informacije iz prve ruke, te cisto ekonomski brojkama, ne moze se dobiti uvid u pravo dubinsko stanje.

Vjerovao ili ne, trenutno stanje Japana je gore od onoga nakon drugog svjetskog rata, u smislu pristupa razvoja, te prije svega bilo kakvoj autonomiji donesenja odluka kod novih proizvoda. Nakon Fukushime, koja je imala dugorocne posljedice na skladista, distribuciju, kasnjenje, te citavi niz problema na koje nikad nisu ni pomisljali da se mogu desiti.

Desio se i zapadni virus visoke korupcije, pa je tako nekoc slavna Toshiba, koja je bila Nipponski Philips, od tostera za rizin kruh, do nuklearnog reaktora. Da bi 2017. prakticno bili izbrisani od Tokijske burze, a samo dvije godine ranije (prvi put u povijest industrije Japana) imali su "knjigovodstvenu" prevaru i maznjavu, kakve se ni Enron ne bi posramio. Tako nesto je presedan u povijesti Japana, potpuno nespojivo s drustvenim pravilima, no zapadna pohlepa je pokucala i na vrata njihovih direktora. Slicno, puno vise medijski stisano, te srezano u pocetku, imao je i Samsung.

Drugi su ugasili prakticno da desetke sektora svojih prizvodnih kataloga, ekstremni primjer, recimo Pioneer, uz najveci akusticki istrazivaci centar Japanu (TAD razvoj) razbijanje sektora, prodavanje dijelova, on u ovome trenutku, osim razvojne i Pro dijela, prakticno nema nista osim auto akustike u aktivnom katalogu! Bolje da ne spominjem Victora ili druga imena, koji su na 10% programa kojeg su imali s pocetka stoljeca.

Matsushita nekoc carstvo, cak je radi ekonomizacije pogasila nazive proizvoda i sve nazvala Panasonicom, naziv, koji nekoc nije puno znacio doma. U srcu razvojne Osake, nekoliko masivnih skladista i tvornica koja su nekog citavi svijet opskrbljivali, Panasonic je prodao Appleu da proizvodnju musavh ekrana. Na to je spao jedan Panasonic, ponizenje, spustanje glave, kako se uvuklo u kosti sadasnjeg Japana. Povijesno govoreci, vrsta dokolice koja je nekog bila dopustena u razvoju omisljavanja, sad je ziheraska pragmaticna, koje se ni najustogljeniji biroi EU/US-a ne bi posramili.

Poanta price, da se tamo ne ulazi u apsolutno ista, bez 100 odobrenja s vrha, a da i najmanji rizik da nesto propadne, kompletno eutanizira zelju za novim izazovima. To bi otprilike bio odgovor zasto. Najstrasnije je sto vise cak ni konceptno ne najavljuju ista. Korporativni kisobran akvizija je toliko, da danas trebas plocu velicine olimpijskog bazena, da iscrtas tragove koji vode do pravih vlasnika. Posebno kod onih koji uopce ne objavljuju podatake za javnost.

______________


Citiraj:
Autor Karlo666 Pregled postova
Evo samo da se nadostavim o Romobilima na cesti i koliko neinformirana većina nas romobiliste prezire. Uredno dam žmigavac,pratim prednost prolaza,semafor i dam se malo ljevo (tu je odmah proširenje za autobus)da me auta mogu zaobići. Lik me zaobiđe spusti prozor vikne "Umobolni idiote" i pljune me.
Kad vozis vise prometala, onda polako primjetis nesrazmjere prometnih odnosa. Kao sto sam naveo, nekima smeta brzina uleta romobila, jer ga ne vide u perifernom pogledu dok sjede u autu i musaju po ekranima. Pjesaka vide, ali romobil prebrzo uleti u kadar, a onda nesigurnost se pretvara u agresiju, ili gubljenje samokontrole, koja se manifestira i komplimentima koje ti je vozac uputio.

Neki dan u nevjerici gledam motocikl, na zelenom valu koji uletava u skarice, te koristi (!) bicisklisticku stazu, da bi ulovio moment da se lansira ispred automobila. U pohlepi da u tome uspije, uopce nije vidio, da se zena na biciklu, s kosaricom speceraja, nalazi ispred njega, na istoj putanji. U zadnji cas je zakocio, a zena nije ni znala od buke prometa, da se iza njezinih ledja odvijala drama, ciji epilog je mogao biti teska trauma, ili jos trajnije i gore.

Posebno su opasni "motoricari" koji voze sa slusalicama u usima, te jos pricaju na telefonu, dok voze romobil ili bickl Poanta, ima nas svakakvih, najgore je precijenjivanje sebe u mogucnosti reakcije, naspram okupiranja svih senzornih alata, dok si u prometu.



_________________

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Skratio sam ban čovjeku, nema potrebe za raspravama oko toga, idemo dalje u normalnom tonu. Tema je ok, rasprava isto tako, nema potrebe da završi u neugodnom tonu
Covjek se zahvaljuje, te najkonciznije napominje da na ovome forumu, od dana reganja, nije ostvario upis jednog jedinog vulgarizma, upucenog bilo kome. Ni tonom, jos manje intencijom potrebe bilo ikoga omalovazavati, sto vjerujem da zna vecina starih forumasa.



...
Visage je offline   Reply With Quote