View Single Post
Staro 19.07.2021., 23:26   #4728
512bit.net
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2021
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
@Trekkie, nemoj me zajebavat da stvarno furaš HDD u osnovnoj konfi? Iskreno ću ti reć, a vjerujem da će kolege potvrdit, to je ništa drugo do čisti mazohizam. Uzmi taj 3770K, stavi gore neki SSD, pod hitno. Bootanje Winsa od pola minute i više, kao i ostale užasne stvari koje idu uz mehaničke diskove su već dugo stvar prošlosti. Prestani se mučit, moja iskrena preporuka.
Nije mi jasno što si to ljudima preporučivao da uzmu umjesto SSD-a kad je SSD (u slučaju HDD-a kao polazne točke) daleko najveći upgrade tj. upgrade kojeg ćeš daleko najviše osjetit u svakodnevnom radu, od bilo čega. Iskreno sam malo u šoku da se mučiš sa HDD-om još uvijek.
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Bez daljnjega vrijedi, zapravo bih rekao da to kao upgrade vrijedi i prije bržeg proca i prije više RAM-a i prije bilo čega, bez SSD-a moderan komp nema nikakvog smisla.

Ne znam kako bih ti dočarao prednosti SSD-a. Zamisli da se ti tvoji Win7 dignu u par sekundi, umjesto u 40. Da se svi startup programi popale u roku jedne sekunde i čim se komp upali možeš poklikat firefox, skype, steam, discord itd. itd. i sve će se otvoriti u roku dvije sekunde.
Zamisli da kopiraš iso od jednog gigabajta sa ssd-a na ssd i on se kopira u jednoj sekundi.
Zamisli da za vrijeme GTA5 loadinga za vrijeme kojeg tvoj HDD neumorno rošta umjesto toga ne čuješ ništa a loading bude duplo i više brži.
Wow, što ga ovaj čovjek hvali !!! :O
Taj bi Arapima prodao pijesak a Eskimima snijeg

Imam na Xp-u 120 Gb SSD Patriot Blast za benchmarkanje grafika, i performanse su identične onima na 80 Gb Hdd-u.

Samo podizanje sustava, 10 sec pojede POST je na razini 15 sec vs 20 sec.

Dalje, rashodovani Hdd-i od 500 Gb sa 2.000-10.000 sati, znači ekvivalent godine dana rada, u neograničenim količinama su po 10 kn komad.

Polovni SSD 120 Gb ako je 100 kn, razlika je 50x u cijeni po Tb.

Uvijek su postojale "brije" gdje je nova tehnologija svemirski brod.
Jedna sa bradom, citat kolege prije 20+ godina;

"Šta da radim sa Klamathom od 2.500 kn, kada mi za svaki ozbiljniji proračun treba Deschutes od 4.500 kn".

(a razlika u performansama na istom clocku je bila ispod 5%)
512bit.net je offline   Reply With Quote