View Single Post
Staro 19.07.2021., 17:23   #4652
Dr. Strange
Registered User

Datum registracije: Aug 2020
Citiraj:
Autor zwer54 Pregled postova
CPU-Z sam spomenuo samo kao primjer za single core od oko 7-8% ispred amd...

Gaming performance me zanima... Overall CPU kao CPU od amd mozda i nije tolko los, ali ploca, chipset, razno razni bugovi, padovi frejmova...

Amd mi dode ko da usporedjujem 300 konja golfa i 300 konja bmw... kao gle, oba imaju 300 konja... I onda za kraj postapalica, ali golf manje trosi...

Da skratimo pricu, za 800 eura dajem 5800x, msi x570 godlike i 4x8gb patriot viper steel 4400 rama (200% stabilni na 3866 16-16-16-32-1T sa sva 4 modula). Kad vam je tolko super, kupite!
Pa za gaming performance je već odavno utvrđeno da je tu Zen 3 kralj, pogotovo u esport igrama gdje ima i po 100+ fps-a više od Intela i nikakav overclock Intelu ne može pomoći da dostigne AMD. I AMD ima 400 konja, Intel možda 250 s tim da u CPU segmentu postoje i multithread performanse i jezgre, a Intel je tu dosta ograničen. Imam i Intel i AMD platformu i AMD platforma mi je primarna zbog superiornijih single, a pogotovo multithread performansi, i uz to manje troši što je dodatan bonus. Da je AMD tako problematičan kao što ti pišeš onda bi koristio Intel. Kao što sam napisao, ti si tu došao malo light trollati jer ti je dosadno pa ti je ovo jedini izvor zabave, i sretno s prodajom.
Dr. Strange je offline   Reply With Quote