Evo moj Agility 3 od 60GB je radio kod mene bar 5+ godina kao sistemski disk, onda se preselio u laptop (godinu-2), pa u HTPC i sad zadnje u onaj mali prije spomenuti netbook

Nije ni blizu izmaka ali ce ga ubiti isto sto je ubilo i SATA diskove, rast kapaciteta. Jednostavno normalnim upgrejdima generiram mu replacement vec 3ci put. A kolko budem palio taj mali netbook koji bude radio sat dva tjedno, poživit ce on i 30 a ne 13 godina haha.
Ali mehanika je i dalje majka za backup da, i bit ce dok god 500 i 1TB mehanike mozes upecati za sitnu lovu, i imaju visestruko bolji price/storage omjer nego ssd. Osobno sam krenuo sam sa x1 backupima "bitnog" (slike djece itd.) pred par godina a sad imam trosturuki sistem koji rotiram svaki par mjeseci plus bekapani podaci su se proširili na sve živo i neživo jer se ima mjesta pa se i može haha. SSDi u konfi koji rade standardno, i sa njih u 2 primjerka bekapam bitno svakih mjesec-dva. A kako je krenulo postat ce to i 3x jer se mehanika pocela lagano dijeliti na poklon pa budem imao tolko diskova da ne bum znao kaj sa njima

Evo npr. sad je sa mnom u sobi je trenutno oko 7-8TB mehanike, i sva je powered down
Sve to ima svoju svrhu, SSD je primarno (bar meni) zamišljen da ga se koristi i troši i mjenja baš kak veliš kao čarape, a tech napreduje takvom brzinom da 99% usera nema sanse da uspije izraubati ssd-e prije nego postanu useless zbog malog sajza

A tko koristi opremu profesionalno njemu ni nije bed ako sprži i izrauba taj SSD, jer je zaradio za još 10 komada u postupku. Ja osobno imam bitnih podataka ako 1TB, ostalo je OS, instalacije igrica sa steama i slicne gluposti i ne smatram te podatke nezamjenjivim, dapače da mi riknu sva 3 ssda sad upravo kupio bih nove i bio tu di jesam u roku od dan dva. Ovih bitnih 1TB je 2x bekapano a igre, os i ostalo bi skinuo ili instalirao ponovno za dan-dva i bok