View Single Post
Staro 18.07.2021., 23:55   #4702
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Da, samo taj HDD iz 2008 još radi, a SSD nema šanse da proživi 13g u nekakvom normalnom radu :-)
Ssd nitko ne drži tako dugo, to se mijenja ko čarape. Evo ja imam sistemski dobro poznati MX 500 i nedavno sam izračunao po njegovoj statistici da će mu trebati nekih 7-8 godina da potroši sve cikluse zapisivanja. Imaš graf i detalje u temi o ssdima. Komp na linuxu i 24/7 upaljen, nisu winblowsi koji stalno nešto škrabaju po disku.
S druge strane, imam u jednom kompu 640 GB WD blue koji broji uredno preko 10g power on time, jako je puno podataka prešlo preko njega i još uvijek se piše/briše nekoliko GB dnevno.
Nećemo se riješiti storage HDDa Još neko vrijeme
Upravo to, ja tvrdim istu stvar! Ono što želim je uložiti u komp sada i biti miran sljedećih 10 godina! Ali nešto mi govori da SSD bude imao vlastite planove... Ne znam što da kažem, i dalje baš nisam uvjeren. Ne kažem da SSD ne bude ubrzao stvar, znam da bude. Ali da je vrijedan svega navedenog, kao i povećanog rizika od gubitka podataka? Ne bih rekao, više vjerujem mehaničkom pogonu, bez obzira na to što drugi mislili o tome

I by the way, imajte na umu da je sve ovo o čemu smo do sad pričali samo teoretski. Dobio sam ponudu od kolege, koja koliko god da je bila dobronamjerna ili u najboljoj volji - ipak je samo ponuda. Pitanje da li se iz svega toga bude išta realiziralo, u protivnom ostavljam Q6600 & sve kako je bilo. Sljedećih 10-ak godina, ili dok se ne raspadne
  Reply With Quote