Citiraj:
Autor Exy
Kakve tisuće kuna, Trekkie, stvarno si u 2008. ostao 
Danas ti je nov 240GB ssd u dućanu 200-injak kuna. Pod hitno miči bar Winse+programe (uključujući igre) na SSD-a. Ostavi si tu mehaniku za foto/video/iso itd.
Ma ne mogu vjerovat još uvijek  Samo da firefox danas pokrenem na HDD-u bi se pojeo od čekanja, nije ti to samo boot, imaš pogrešan pogled na sve to.
To je u 2008. još bilo relativno egzotično, ali od onda je prošlo....nekoliko godina. Vjeruj mi da ćeš se preporoditi, ne znaš kakav život živiš 
|
Eh, lijepo sam rekao da sam dignuo ruke od modernog hardvera još 2008, 2009 ali kad to tako napišem nitko ne vjeruje (ili barem uzima za ozbiljno). Naj, najozbiljnije ... nemam pojma o ovom modernom hardveru. Odlučio sam se "specijalizirati" za retro konfe, pa sam tako u jednom trenutku počeo sve gledati iz njihove perspektive, a sadašnjim standardima se nisam dao zamarati.
Ali da, sjećam se neke akcije, netko me u to vrijeme pitao za savjet kao, što ja mislim o tome, i da li se isplati. Konfa je bila relativno skupa, ali samo zato što je imala SSD, i rekao sam tad čovjeku "vadi to van", odnosno "pitaj da li može bez SSD", jer to čudo košta hrpetinu love, a nema nikakav kapacitet. Sjećam se, baš sam ga pitao "da li vrijedi platiti tolike novce za par sekundi manje kod podizanja Windowsa?!"
O onim greškama, odnosno problemima sa SSD diskovima da i ne pričam, gdje bi nakon godinu-dvije otišla memorija, pa bi počeli gubiti podatke zbog prevelikog Read/Write ciklusa. Nešto se o tome pričalo i po forumima, stoga mi je SSD ostao kao "skupa igračka" i izvor problema. Nadam se da su to u međuvremenu riješili?