View Single Post
Staro 18.07.2021., 22:32   #4687
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Trekkie radi upgrade, znači napokon će dugo očekivan smak svijeta
Po meni nemaš što razmišljati, taj 3770K je valjda bar duplo brži u single-u od q6600, a k tome imaš i HT.
Zapravo si imao čitavo vrijeme čudnu kombinaciju, GTX760 je u odnosu na Q6600 beba. I u GTA5 ćeš vidjet razliku sa normalnim procom, Q6600 je ipak vrijeme dobrano pregazilo a pošto dobivaš proc i matičnu i ram for free, nemaš što razmišljati. I nemoj da te l33t kolege hardcore overklokeri zbune sa delidanjem i što ja znam čime, i da ga na stocku ostaviš i ništa ne diraš opet je miljama ispred Q6600.

ATA optika Tu ne znam što bih rekao, osim da SATA optika dođe 100kn u dućanu, a na njuskalu za par kava dobiješ isto. Osim ako baš mora biti ATA optika, ali ne znam zašto bi bila, nije to retro konfica. Što se SSD-a tiče, čisto sumjam da Trekkie nema SSD u osnovnoj konfi.

A sad da ostanem ontopic , lijepa DFI pločica sa P4 veselo čeka WIN98SE, dobila je i novu duracellku:

Ovdje u kombinaciji sa 64 bitnim geforceom koji je zamijenjen sa 9600XT

Inače, moram primijetiti da sam puno puta čuo da je za WIN98 bolja starija generacija nvidie. Međutim, ja sam gore puknuo zadnje 6.2 catalyste za Radeona i sve radi kako treba. Za geforce ne mogu isto reći da je tako bilo.

I za kraj, molim jedan savjet od kolega. Dobio Gigabyteov AGP 6800GT, no moram promijeniti pastu naravno. Problem je što se toliko zapekla da ne ide dolje, alkohol nema efekta. Smijem li gore staviti nitro ili ću napraviti štetu?

Yup... Potresi, meteori, poplave, a sad i Trekkie sa nadogradnjom! Gotovi smo

U vezi skidanja paste, jednostavno je ... WD40. Ali ga DOBRO obriši nakon čišćenja, ako ne želiš da ti komp kasnije zaudara. Nema štete, i koristio sam tu metodu tisuće puta.

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Nikad ne reci nikad, prošla su vremena kad si morao dati bubreg za 60 GB ssd, sad novi 120gb koštaju 200tinjak kuna, a rabljeni se daju naci i povoljnije...
Taman mi je na njuški promanuo oglas di je lik dilao nove 120gb modele za 100kn komad, imao ih je hrpu. Za jaja bi se ugrizo, a taman mi trebaju 2 60+ GB komada
200-ak kn ... stvarno?! Čovječe, stvarno me vrijeme dobro pregazilo

Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
@Trekkie, nemoj me zajebavat da stvarno furaš HDD u osnovnoj konfi? Iskreno ću ti reć, a vjerujem da će kolege potvrdit, to je ništa drugo do čisti mazohizam. Uzmi taj 3770K, stavi gore neki SSD, pod hitno. Bootanje Winsa od pola minute i više, kao i ostale užasne stvari koje idu uz mehaničke diskove su već dugo stvar prošlosti. Prestani se mučit, moja iskrena preporuka.
Nije mi jasno što si to ljudima preporučivao da uzmu umjesto SSD-a kad je SSD (u slučaju HDD-a kao polazne točke) daleko najveći upgrade tj. upgrade kojeg ćeš daleko najviše osjetit u svakodnevnom radu, od bilo čega. Iskreno sam malo u šoku da se mučiš sa HDD-om još uvijek.
Najozbiljnije... SSD je luksuz koji uštedi par sekundi vremena, a košta tisuće kuna - lova koja je bolje uložena u grafičku, procesor ili mehanički hard drive. Ili sam barem do danas tako vjerovao, jer su još nedavno koštali po nekoliko stotina (ili tisuća?) kn.

U stvari, koristim dva mehanička Hitachi DeskStar-a (320GB), kupljena 2009. godine, prelomljenih na 3 particije. Prvi na dvije (Win7) i drugi (WinXP) na jednoj. NIKAD sa njima nije bilo problema, i nikad nisam požalio to što nemam SSD. Uredno defragmentiram, jedino što me kapacitet malo "stisnuo" u zadnje vrijeme, 640GB više nije dovoljno za moderne potrebe pa stalno brišem jedno da bi instalirao drugo.
  Reply With Quote