View Single Post
Staro 18.07.2021., 20:23   #4666
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Alien_200581 Pregled postova
Kako Tomek kaze mozes Hypera gore bez beda. A za non-delided i sugave paste tj. "beton" ispod IHS-a nemas brige za klokove na stok voltazama, moj je isao do 4.4 cca nakon cega je trebao delid, nakon cega sam dobio iz njega 4.7, vjerovatno se dali ici i dalje ali ja sam dosta konzervativno to klokao, mislim da je max voltaza bila oko 1.32. Ivy - Sandy usporedba stoji, sa super hlađenjem Sandy se def da bolje klokat but... noviji ipc tui nadoknadi dio performansi tako da stok 4.2 Ivy je u rangu 4.4-4.5 Sandy-a tako da mislim da se nemas kaj puno zamarati sa tim.

Mome je presudio mu je upgrade na 5700XT jer je tu CPU poceo davit karticu i sumnjam da bi bilo koji daljni OC puno pomogao haha, ali recimo RX 480 8GB je recimo uredno šljakala sa njim bez botlneka

S obzirom da dobivaš sve ili bar najskuplji veliki dio hw-a badava (taj proc ekipa prodaje po njuski za soma kuna a tolko sam ga i ja platio rabljenog pred 4-5 godina tako da to je fina donacija), preporucio bih ti da stavis tog hypera i probas napravit vuglaris oc u biosu na 4.2, stavis stok voltage i dignes multi sa 37 ak se dobro sjecam na 42 i gg. Pa onda vidi dokle ide, limit ce ti vjerovatno biti prije temperature nego voltaže. Poslat cu ti par linkova na PM pa citaj

I da, osjetiti ces definitivno razliku između 3770k i cd2 pa makar bio i quad u pitanju, i u dnevnom radu, surfanju i slicno a i u igrama. Možda bude i vrijeme za neku noviju grafu soon za tu konfu hehe
Vidim da dolazi do novog i neočekivanog bottleneck-a u ovoj formuli ... mene. Čitam ovo i nemam pojma o čemu pričate, jedino hvatam neke termine, za koje znam da se prakticiraju na retro procesorima. Delid, skidanje metalne pločice sa jezgre procesora? Ali nije mi jasno zašto bi itko vandalizirao svoj CPU? Nije li pločica tamo da izjednači temperaturu i poboljša hlađenje?!

Isto tako Sandy, to je vjerojatno onaj Sandy Bridge ... je li to chipset ili jezgra procesora? Sorry ljudi, priznajem jasno i glasno - nemam pojma Kao što sam rekao više puta, za mene je evolucija hardvera stala 2008. godine, nisam se trudio čak ni pohvatati "termine" koji se danas koriste, a socketima i chipsetima da i ne pričam. Što mi je zapravo pomoglo, jer sam se specijalizirao za stariju klasu hardvera, i doveo je do savršenstva, bez da sam gubio vrijeme na "gluposti" kakve sad viđamo. Međutim kao i sve u životu, i ovo ima drugu stranu medalje, a to je da sam sad potpuno izgubljen u prijevodu

Nadam se samo da matična ima (standardne) PCI & ATA konektore, jer trebam "upiknuti" najmanje jednu PCI karticu, a o ATA optici da i ne pričam.

Vezano uz grafu, nemam namjere mijenjati GTX760 ... ali MOŽDA jednog dana napravim SLI. Naime, verzija koju imam, Gigabyte OC WindForce edition ima SLI konektore, pa je teoretski mogu podebljati istom. Ali to je za sad samo luda ideja, možda kroz nekakvih 5-10 godina
  Reply With Quote