View Single Post
Staro 18.07.2021., 20:16   #4665
Alien_200581
Premium
Moj komp

Alien_200581's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Kako Tomek kaze mozes Hypera gore bez beda. A za non-delided i sugave paste tj. "beton" ispod IHS-a nemas brige za klokove na stok voltazama, moj je isao do 4.4 cca (na njemu je bio corsair A70) nakon cega je trebao delid, nakon cega sam dobio iz njega 4.7, vjerovatno se dali ici i dalje ali ja sam dosta konzervativno to klokao, mislim da je max voltaza bila oko 1.32. Ivy - Sandy usporedba stoji, sa super hlađenjem Sandy se def da bolje klokat but... noviji ipc tu nadoknadi dio performansi tako da 4.2 Ivy je u rangu 4.4-4.5 Sandy-a tako da mislim da se nemas kaj puno zamarati sa tim.

Mome je presudio mu je upgrade na 5700XT jer je tu CPU poceo davit karticu i sumnjam da bi bilo koji daljni OC puno pomogao haha, ali recimo RX 480 8GB je recimo uredno šljakala sa njim bez botlneka

S obzirom da dobivaš sve ili bar najskuplji veliki dio hw-a badava (taj proc ekipa prodaje po njuski za soma kuna a tolko sam ga i ja platio rabljenog pred 4-5 godina tako da to je fina donacija), preporucio bih ti da stavis tog hypera i probas napravit vuglaris oc u biosu na 4.2, stavis stok voltage i dignes multi sa 37 ak se dobro sjecam na 42 i gg. Pa onda vidi dokle ide, limit ce ti vjerovatno biti prije temperature nego voltaže. Mozes i izvest neki ghetto mod sa vezicama da dobijes push-pull na cooleru Poslat cu ti par linkova za OC na PM pa citaj.

I da, osjetiti ces definitivno razliku između 3770k i cd2 pa makar bio i quad u pitanju, i u dnevnom radu, surfanju i slicno a i u igrama. Možda bude i vrijeme za neku noviju grafu soon za tu konfu hehe

Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 18.07.2021. u 20:25.
Alien_200581 je offline   Reply With Quote