Citiraj:
Autor Alien_200581
Točno sam si mislio dali da okačim tu za taj Macase ili ne, ali dobro sam zaključio da nisam jedini koji tamo lurka
Nažalost što se tiče savjeta tu nemam ti nekih pretjeranih ideja, iako sad kad veliš EDO to me asocira na onu moju MMX200 konfu. Kod nje bi se sve popalilo ali nit bi bilo pištanja (taj dio mi je posebno cudan jer bi pistala kasnije za sve drugo), niti bi bilo slike dok nisam povadio EDO i stavio SD (ploča srecom ima dva tipa ram slotova pa sam zaobišao tako problem). Nisam se kasnije vracao na tu pricu jer tak i tak imam 4 edo keksa pa nije bas bio veliki izbor za testiranje, a koji nisu htjeli raditi sa tom plocom u nikojoj konstelaciji pa sam zaključio da je do slotova, vjerovatno si probao ali možda da izrotiraš par razlicitih keksa, možda je samo izbirljiva.
Po svemu opisanom zvuči kao neka glupa sitnica...
|
Imao sam svojevremeno jednu "neispravnu" matičnu, koja nije palila i/ili davala znakove života... Uzrok? Netko je bio nestašan i poskidao SVE jumpere, uključujući i one za FSB & RAM. Stoga, najprije provjeriti SVE jumpere, da su na default ili fail-safe položaju i probati opet. Nakon toga staviti drugi RAM, pa nakon toga CPU. Ako i dalje ne pali, eventualno prelemiti kondenzatore, a ako i DALJE nema znakova života onda je i službeno mrtva
Edit
Eh da, i SVAKAKO provjeriti CMOS bateriju ali i "Clear CMOS" jumper. Neke matične ne pale bez CMOS baterije...
Nego, ja baš ne bi ovdje javno pričao o MaCase kućištima ... pazite da vas @Bertone ne ulovi