View Single Post
Staro 16.07.2021., 16:19   #4622
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ajmo jedan mali brainstorming, da vidim što još mogu napraviti.

Daklem, nekidan kolega Overclock i ja smo imali malu akciju na aukcije.com, njemu zapelo za oko kučište a meni ploča pa smo dogovorili da ja bidam a plijen podijelimo tako da je kolega sad ponosni vlasnik starijeg i kozmetički ne baš najboljega ali još vrlo upotrebljivog vintage Macase mini towera.

Sa druge strane ja sam dobio P1 matičnu P55XB2 v. 1.23 za koju je u startu pisalo da ne pali tako da se sad malo igram u pokušajima da proradi. Situacija je slijedeća: po svemu sudeći cijela konfiguracija se nalazila u lošim uvjetima tako da je prvi potez po savjetu Overclocka bilo pranje ploče. Sad izgleda savršeno čisto ali i dalje nula bodova. Pregledom ploče sa obje strane nisam našao nikakva oštećenja pa sam krenuo u mijenjanje komponenti. Probao sam sa drugim procesorom, memorijom (EDOm SDRAM) i grafičkom karticom (PCI, ISA), nula bodova. Probao sam i različita napajanja, sa AT napajanjem led dioda na ploči zasvijetli, procesor, komponente se zagriju ali ne budi se niti zvučnik reagira pištanjem. Sa ATX napajanjem ploća ne reagira (našao sam uputstva i pin za paljenje). Također sam i testirao BIOS čip, ispravan je i za svaki slučaj preko Willema spržio zadnji update, i dalje ništa pa s obzirom da sam iscrpio sve ideje otvoren sam za sve prijedloge što bi se još moglo probati.
Roy je offline   Reply With Quote