Citiraj:
Autor domy_os
Appimage isto polako raste, što misliš o njemu?
|
Vidio letimicno ali se nikad nisam zainteresirao. Iskreno od svih tih filozofija jos mi se najvise svidaju rijesenja (odnosno filozofija iza tih rijesenja) sa BSD platforme i Ports (Gentoo) ili...ajme pregrist cu si jezik - Archov Pacman. Najveca prednost Linuxa (ak neko skrsi app , forkas ili napravis svoje rijesenje) je u ovom slucaju najveci nedostatak. Ako RPM i DEB paketi + DNF i APT (Zypper necu u istu kategoriju svrstavat) ne zadovoljavaju sigurnosne standarde - onda treba rijesit to jel. Al ne , idemo napravit 2 nova rijesenja sa novim problemima. Zato nemamo puno ljepih aplikacija iz Windows svijeta (khm Adobe Reader)...Isto sranje je bilo sa XFREE86/Xorg/MIr/Wayland. Izbor je ok al ponekad bi bilo bolje da ekipa ulozi vrijeme , trud i resurse u jedno rijesenje koje bi onda sve distre trebale preuzeti i usavrsavaju ga. Microsoft je dosad puno naucio i preuzeo iz Linux svijeta - Linux ekipa je pretvrdoglava da napravi isto to za Linux platformu. Ah...
A za kemijanja - slicno sam ja radio nekad. Dok nisam skrsio jednom kompletnu instalaciju i od tad - virtualke ili kubernetes/docker za ta sranja. Nisam vise tolko mlad da imam svaki tjedan kemijat s novom instalacijom/distrom. Fedora mi je primarni OS, kucni stroj, homelab, katica za sve. Experimenti se odvijaju uvijek virtualno (najcesce qemu/kvm + Cockpit/Virt-Manager)