Citiraj:
Autor medo
Imao sam jedan BTC 6x CD-ROM kojem sam svake dvije godine morao čistiti leću da bi radio. Koristio sam ga kao CD Player jer je imao SPDIF za kućno kino, 3.5mm jack za slušalice s potenciometrom i play/pause tipkicu
Bio je ovakav samo ovo je Acer. BTC 6x je bio dugačak, predugačak za neka kućišta jer bi smetao za napajanje. Tada je Panasonic 2x bio poželjan jer je mogao ripati audio bez greške iako single speed. Skoro niti jedan CD-ROM ni CD-RW tada nije točno ripao audio ili nije uopće (1996-1998).

|
Sličan je BCD "X" seriji (poput 24X modela sa slike), nadam se samo da su bili kvalitetniji...
Zapravo je greška reći da BTC pogoni nisu kvalitetno napravljeni, puno se pazilo na detalje. Ono što ih je dovelo na loš glas je izvedba, radili su po mojem osobnom mišljenju neoprostive greške koje su se lagano mogle izbjeći.
Recimo, stariji "X" modeli su imali problema sa pucanjem flexi (PVC?) kabela nakon nekog vremena. Mislim da je upravo to ono što je sje*alo mojeg, jer je najprije radio, pa radio uz probleme i povremeno ... da na kraju više ne bi čitao uopće. Dok je "XH" serija imala bolje riješen kabel, ali je transport lasera napravljen kroz dva ili tri mala zupčanika, koji su se znali potrošiti ili puknuti. Neoprostiva greška, jer su gotovo SVI (pa čak i dan-danas) koristili puža, gdje je motor spojen direktno na pužni prijenos, koji gura ili povlači laser. Dok je BTC XH imao motor-zupčanik-zupčanik-puž-laser. To mu je dalo i karakteristični "BTC" zvuk kako ga zovem, jer ima "robotski" ili jednostavnije rečeno mehanički zvuk kad god laser pretražuje disk.